Klikovac: Inicijativa o smjeni Đukanovića neozbiljna

''Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nije prekršio Ustav, zato što je istekao rok za predlog mandatara'', ocjenjuje odbornik DPS-a u Skupštini Glavnog grada Andrija Klikovac.

Gostujući u emisiji “Pressing” Gradske RTV, Klikovac kaže da većina od 30. avgusta 2020. već dvije godine stvara političku krizu u Crnoj Gori. Inicijativa o smjeni Đukanovića, kaže, predstavlja političku neozbiljnost.

“Destabilizuju državu i sve u njoj, žele da predstave predsjednika kao tehničko osoblje u državi i to im neće proći – i to im je Đukanović ukazao više puta”, navodi Klikovac, dodajući da su predstavnici ovih partija dobili priliku dva puta da formiraju dvije neuspješne vlade.

“Te partije danas bježe od izbora, jer nijesu spremne da se suoče sa stavom građana koji vide da je država u nikad većoj ekonomskoj i političkoj krizi. Oni su odgovorni i za to što nijesu izabrane sudije Ustavnog suda. Poslanica iz mikro-zelene škaljarske partije nije bila spremna da podrži nekog od kandidata za sudije Ustavnog suda na skupštinskom odboru, bila je uzdržana čak 18 puta”, ocjenjuje Klikovac.

Ističe da izbjegavanje izbora predstavlja politički kukavičluk.

Kada je riječ o predstojećim izborima, zakazanim za 23. oktobar, Klikovac ističe da je lista “Svi za naš grad – dr Ivan Vuković” naišla na izuzetno raspoloženje građana Podgorice koji su podržali Pokret sa više od 25.000 potpisa.

“Bez obzira na politička opredjeljenja koja su imali, svima je isti stav bio: ‘Podržavam ovu listu jer ona okuplja ugledne građane, ljude svih profesija, vjera, nacija i sve koji žele dobro ovom gradu i da nastave onim putem na kojim je krenuo 2018”, naglašava Klikovac.

Gradska uprava, dodaje, nije dijelila ljude po bilo kojem opredjeljenju, već je bila efikasan servis svim građanima u periodu korona krize i političke nestabilnosti.

“Nastavili smo putem razvoja, realizovani svi obećani projekti i to građani vide. Zbog toga smo i došli do 25.000 potpisa podrške. Za više od 5.200 imamo više podrške u ovom trenutku, nego kada smo imali sve ove liste 2018. godine. To govori o raspoloženju građana Podgorice i nama daje optimizam da ćemo sigurno pobijediti 23. oktobra u Podgorici”, zaključuje Klikovac.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

Đukanović: Neću raspustiti parlament, mnogo sam ozbiljnijih protivnika prebacio...

U ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike Đukanović je rekao da će nastaviti sa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare