Knežević čestitao Putinu: Rusija garant stabilnosti bipolarnog svijeta uz snažan doprinos očuvanju tekovina

Predsjednik Demokratske narodne partije DNP Milan Knežević čestitao je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu Dan državnosti Ruske Federacije.

Knežević, kako je saopšteno iz ove partije, ističe istorijski nepobitnu činjenicu da je Rusija oduvijek podnosila najteže udare sudbine u istoriji čovječanstva, da je tokom Drugog svjetskog rata imala trideset miliona ljudskih žrtava, ali je iz svake nevolje izlazila jača i spremnija da očuva svoj i svjetski mir, na dobrobit današnje cjelokupne civilizacije.

Po Kneževiću, mirotvoračka uloga Rusije u današnjim geostrateškim okvirima usmjerena je na kontinuirano jačanje globalne ravnoteže, na balans svjetske moći protiv društvenih i vojnih monopola, koji bi vodili jednostranom kreiranju svjetske politike na štetu sveukupnog naprednog čovječanstva.

“Upravo zato Ruska Federacija danas čini garant stabilnosti bipolarnog svijeta uz snažan doprinos očuvanju tekovina na najvišem civilizacijskom nivou”, navodi Knežević.

Povodom Dana državnosti Ruske Federacije, predsjednik DNP-a istovremeno upućuje čestitke i ambasadi Rusije u našoj zemlji, kao i ambasadoru, Vladislavu Vladislavoviču Maslenjikovu, koji se, kako je kazao, deklarisao kao mudar karijerni diplomata pokazujući od samog početka svog naimenovanja da istinski uvažava društvene, istorijske i kulturne osobenosti Crne Gore, uz želju da i lično doprinese uzajamno korisnoj saradnji dvije zemlje na ravnopravnim osnovama, Crne Gore i Ruske Federacije, na dobrobit njihovih naroda i kultura.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Čađenović: SPC da ne učestvuje u propagandi koja provocira...

''Zaista je skandalozno da se SPC, ispostavlja kao promoter osobe koja je pokazala...

Cetinjska URA: Ukoliko DPS danas ne glasa za amandmane...

Ističu da je DPS ona partija koja svoja trodecenijska nepočinstva sakriva iza zastave...

Predrasude u koje ne smijete vjerovati – 4 laži...

1. Žene ne vole seks Jedna od čestih neistina vezana je za seks. Naime, smatra...

Đurović sa ambasadorom i izaslanikom odbrane Francuske: Unaprijediti saradnju...

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, sagovornici su čestitali Đuroviću na postavljenju na...

Mitrović: Sjajno od “sjajnih demokrata” da sjajnije ne može...

Istakao je da se njegov, ali i stav cjelokupnog DPS-a, uvijek znao. “Nema mjesta...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare