Izvor:Pobjeda

Knežević: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke i puste većinu da se pokuša dogovoriti

Sukob u vladajućoj većini izazivaju oni koji su dobili fotelje, kazao je lider Demokratske narodne partije, navodeći da bi premijer i vicepremijer trebalo da podnesu ostavke i omoguće parlamentarnoj većini da još jednom pokuša da napravi dogovor.

Knežević je za TV Prva komentarisao aktuelnu političku krizu.

“Sukob izazivaju oni koji su dobili fotelje. Ovo nije tuča da se dobiju, već politička tuča da se sačuvaju fotelje. Smatramo da ukoliko postoji dobra volja unutar većine i ako se svi pozivaju u očuvanje izborne volje, trebalo bi da podnesu ostavku i Krivokapić i Abazović i svi koji su se uključili u borbu za očuvanje fotelja”, naveo je Knežević.

Rekao je i da očekuje i od Krivokapića i Abazovića da podnesu ostavke i rasterete situaciju.

“Ukoliko neće, naravno da ćemo podržati smjenu Abazovića i raspisivanje prijevremenih izbora jer smo to i sami ranije predlagali. Ukoliko se više ne možemo dogovoriti u većini onda su izbori najbolje rješenje”, kazao je Knežević.

Dodao je i da se plaši da su Krivokapića loše savjetovali, jer možda nećemo imati kvorum da glasamo o tim tačkama.

“Ukoliko je došlo do dogovora između Ure i DPS-a onda je jasno da te sjednice neće ni biti održane jer neće dati kvorum za njih”, naveo je Knežević.

Dodao je da je njihov stav o manjinskoj vladi da o svemu treba da se dogovore unutar većine.

“Valjda je važnija izborna volja od fotelja Abazovića i Krivokapića. Oni treba da podnesu ostavke i da se formira nova vlada unutar postojeće većine. Nijesmo spremni da budemo dio bilo kakvog aranžmana sa DPS-om”, naveo je Knežević.

Dodao je da stav kabineta premijera da se ne može izabrati drugi premijer u istom mandatu, govori o tome koliko je Krivokapiću stalo do fotelje.

“Abazović je Krivokapiću bio brat i Maradona, a sada mu je Spajić Maradona. Krivokapić treba da se ponaša kao državnik i da dozvoli DF-u da pokuša da postigne dogovor u većini. Ukoliko se ne možemo dogovoriti onda idemo na izbore i budite sigurno da nam više niko ne može nametnuti ni Krivokapića niti bilo koga drugoga”, naveo je Knežević.

Kazao je i da nemaju ništa protiv da Krivokapić i Spajić naprave stranku, ali da bi vanredne izbore trebalo da sprovodi tehnička vlada.

“Zamislite da ovako podijeljena vlada organizuje izbore. Vjerovatno bi imali jedne izbore koje organizuje Abazović u subotu, a druge Krivokapić u nedjelju. Tako da bismo morali da zovemo Eskobara da nam kažu koji su legitimni”, smatra Knežević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Državne zastave na crkvama u Bandićima, Obzovici i na...

Ovime su se Bandići pridružili ostalim Crnogorcima koji...

Samardžić: Jedva čekam da dam izjavu, iz više razloga

Samardžić je na Tviteru prokomentarisao tekst sa portala Vijesti, objavljen danas, pod naslovom...

Predsjednik opštine Nikšić predlaže da EPCG kupi Željezaru

''Mi smo preuzeli fabriku, od sada svi pregovori mogu da se vode samo...

Poslije sto godina: Crnogorska zastava na crkvi na Bijeloj...

“Ovime su se Bandići pridružili ostaloj braći Crnogorcima koji su krenuli u misiju vraćanja crnogorskih simbola u...

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG RUKOVODSTVA IRF: Vukčevića, Vujovića, Jankovića...

Na optužnici Specijalnog tužilaštva su, pored Vukčevića, direktora Sektora za kredite Zorana Vujovića, šefa Sektora za finansijske...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare