Knežević: Neću sazvati sjednicu o izboru Vukšića zbog ignorantskog odnosa premijera prema ulozi Skupštine

Jedan od lidera DF-a i predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević obavijestio je predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da neće sazivati sjedicnu Odbora na kojoj bi se raspravljalo o kandidaturi Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost i davanju mišljenja.

Razlog je sadržan, kako je saopštio Knežević, u ignorantskom odnosu premijera Zdravka Krivokapića prema kontrolnoj ulozi Odbora i Skupštine i njegovog neodazivanja na sjednicu Odbora 2. juns na kojoj je bilo planirano i premijerovo kontrolno saslušanje.

“Svaki pokušaj zamjena teza i politikantskog svakodnevnog kalkulisanja pojedinih medija i elemenata izvršne vlasti ne zaslužuje bilo kakvo javno određivanje i komentar. Ipak zbog crnogorskih građana imam obavezu da obavijestim javnost da sam predsjednika Skupštine Aleksu Bečića obavijestio da neću sazvati sjednicu Odbora za bezbjednost i odbranu. Moja je ustavna obaveza da spriječim svaki vid degradacije Parlamenta i odbora kojim predsjedavam i o tome sam obavijestio predsjednika Skupštine, koji je shodno Poslovniku i svojim nadležnostima zakazao sjednicu Odbora”, saopštio je Knežević.

Kako je dodao, dok god Krivokapić ne bude promijenio svoj odnos prema Odboru za bezbjednost na isti način će tretirati svaki njegov predlog upućen Odboru.

“Ako neko iz redova parlamentarne većine ili Vlade nije zadovoljan mojim radom u svakom trenutku može inicirati moju smjenu, ali ja neću ni za pedalj odstupiti od svojih Ustavom određenih nadležnosti u očuvanju uloge Skupštine”, naveo je Knežević.

Prema njegovim riječima, u dopisu upućenom Bečiću u jasno iskazuje spremnost da učestvuje u poštovanju Ustava i zakona, a ne njegovom gaženju.

“Bez obzira na uobičajene političke razlike sa predsjednikom Skupštine moram istaći da on i ja imamo korektnu i profesionalnu saradnju sa pozicije funkcije koje obnašamo u Skupštini”, zaključio je Knežević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radojević: Demokrate i URA da se jasno odrede o...

“Od Kovačevića koji pripada političkom subjektu koji je svoj odnos prema genocidu u Srebrenici više puta i...

Damjanović: Vlada bez ideja i rješenja prepisuje kao loš...

"Prva sjednica Savjeta kojom je predsjedavao premijer Duško Marković, održana je u decembru 2019. godine, upravo na...

Bošković: Vučićeva manipulacija sadržajem Rezolucije služi za unutrašnju upotrebu

“Pošto je gotovo nemoguće da predsjednik susjedne države nije vidio u cjelosti tekst Rezolucije o genocidu u...

Borović: Srbija da prestane da prijeti i omalovažava Crnu...

Borović je agenciji Beta kazao da se u Rezoluciji o Srebrenici, koju je prije dva dana usvojio...

TO Podgorice manifestacijom “Joga u prirodi” obilježava Međunarodni dan...

"Manifestacija se organizuje u saradnji sa NVO Art of Living sa kojom TO Podgorica sarađuje od 2013....

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare