Koalicija “Zajedno!”: Aktuelna i prethodna vlada u Žabljak nijesu uložile ni cent, mi ćemo pokrenuti njegov razvoj

“Pokrenućemo novi investicioni ciklus od milijardu eura. Vratiti Aman da ulaže u Crnu Goru, dovesti nove investitore, smanjiti porez na profit pravnih lica na 9%. Uradićemo sve to kako bismo otvorili radna mjesta da možemo da realno povećavamo penzije i plate, da se posvetimo socijalno ranjivim kategorijama lica i da bez ikakve dileme nikada više ne bude narušen naš međunacionalni sklad, te da nikada više nikome ne padne na pamet da li crnogorska zastava, ovaj naš sveti crnogorski barjak istaći na crnogorskim institucijama nego će morati da se nađe na svakoj crnogorskoj instituciji, da se nađe na svakom mjestu gdje će morati da bude za poštovanje”, poručio je Danijel Živković, nosilac liste “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada” na juče održanoj tribini na Žabljaku.

On je okupljenim simpatizerima liste koju predvodi kazao da je nedavno bio u posjeti Bjelasici i pogledao šta se dešava sa projektima koji su započeti u vijeme kada je ova koalicija činila vlast.

“Govorimo o skijalištima gdje je trebalo zaposliti nekoliko stotina ljudi. Razočarao sam se kao mlad čovjek, sve da isključimo politiku i političku subjektivnost kako se prethodna vlast u ove dvije i po godine odnosila prema onome što smo mi na sjeveru Crne Gore započeli. Volio bih kada bi svi vi pojedinačno, a možda je neko i bio pa je imao prilike da pođe i u Kolašin i u Bijelo Polje, da pogledate na šta liče ta mjesta i ta gradilišta. Ona su napuštena i potpuno uništena, vrijedna oprema je ostavljena zubu vremena, čak i otimačini jer je više niko i ne čuva.

Umjesto ulaganja od 10 miliona eura, da privedemo namjeni i Đalovića pećinu i Cmiljaču, da odemo na Hajlu da vidimo šta se dešava u Kolašinu, mi tamo nemamo nijednog centa ulaganja, zamislite kad su ponijeli i elektromotore… Sve ovo je zločin prema sjeveru Crne Gore”, rekao je Živković.

On je kazao da je oko 10 miliona eura bilo potrebno da se završe ti projekti na sjeveru, putna infrastruktura, žičare, što bi iniciralo otvaranje na stotine novih radnih mjesta.

“Zamislite vi kada oni za dvije i po godine to nijesu bili spremni da urade. A zatvorili su Montenegro Airlines, Kombinat aluminijuma, Novi duvanski kombinat, otjerali Aman i sve druge investitore i šta mi danas dalje da pričamo. Da će neko da dođe u Crnu Goru da uloži sredstva? Kad oni nijesu bili spremni da završe ove projekte. Eto gdje su radna mjesta. Radna mjesta su tu kod nas u vašem okruženju, ta nova radna mjesta kreiraju novu ekonomsku vrijednost iz koje se može napraviti neko novo ulaganje”, kazao je Danijel Živković.

Prisutnima se obratio i portparol SD i kandidat za poslanika Nikola Zirojević koji je Žabljačankama i Žabljačanima poželio uspješnu ljetnju turističku sezonu i potom upitao:

“Moramo da postavim pitanje da li imate dovoljno radne snage da ovu turističku sezonu izdržite i izgurate kako treba? Rekao bih da ne, i rekao bih da je odgovornost za to upravo na ovoj aktuelnoj, neodgovornoj državnoj vlasti koja nije dozvolila kako na sjeveru, tako ni na jugu da svi oni koji se bave turizmom onu radnu snagu koja im nedostaje dovedu iz drugih krajeva Evrope i svijeta”, kazao je Zirojević.

Ipak on je iskazao svoje ubjeđenje da će svi turistički poslenici i sa manjim kapacitetima kao što je to bilo slučaj i do sada, izgurati sve ovo što je pred njima i imati najbolju turističku sezonu, te da će na taj način najbolji reprezentovati našu državu.
“Isto tako bih vas pitao a mislim da se odgovor nameće sam koliko je u protekle tri godine bilo investicija sa državnog nivoa u ovaj grad. I sami znate broj je jedna velika 0 i iskreno vjerujem da ćete im tu nulu 11. juna vratiti. Ovakvo neodgovorno ponašanje jedne državne vlasti je za svaku osudu. Siguran sam da ćete 11. juna vi tu presudu na Žabljaku dati vrlo jasno, kao što će to uraditi i čitava Crna Gora”, rekao je Zirojević.

Spasoje Ostojić, predsjednik Opštinskog odbora SD Žabljak kazao je da je uvjeren da će lista koalicije DPS – SD – LP – DUA dobiti ogromu podršku.

“Ne postoje ni obećani poslovi, ni ucjene, ni pritisci, ni blaćanje kako naših partija tako i naših drugova jer svi vi znate da su i naše partije i naši drugovi radili sve za onaj najveći ideal svih vas – za dobrobit Crne Gore”, istakao je Ostojić.

Prisutne je pozdravio i Milorad Zarubica predsjednik Opštinskog odbora DPS Žabljak.

“Pričaju da smo 30 godina živjeli u ropstvu i da su nas oni oslobodili, a nije im smetalo da u ovih 30 godina, školuju se, stiču znanja u inostranstvu i razvijaju biznise. A naša Crna Gora u ovih 30 godina bila je zemlja za primjer u Evropi, ušla je u NATO savez i krupnim koracima grabila ka EU. Cijene su bile stabilne, plate i penzije redovne, zdravstvo i školstvo priznato u svijetu, gradilo se na sve strane. A đe smo sad?”, upitao je Zarubica.

On je na kraju listi “Zajedno!” poželio pun uspjeh na predstojećim izborima, te svoje sugrađanke i sugrađane pozvao da masovno izađu na glasanje i zaokruže broj 10.

Svoje učešće na tribini uzela je i kandidatkinja za poslanicu Jovana Jakšić.

“Moramo nastaviti da ostvarujemo svoju viziju, da ova koalicija bude ona snaga koja će upravljati crnogorskom državnom politikom i biti odgovorna za rješavanje svakog problema sa kojim se suočava naše crnogorsko društvo. Koaliciju “Zajedno!” čini 40% mladih ljudi, akademski odgovorni i sposobni ljudi koji će ovoj državi doprinijeti evropski kvalitet života, bolji životni standard, veće plate, kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, savremeniji obrazovniji sistem, kao i šansu da svaki mladi čovjek svojim potencijalom dođe do svoje šanse”, saopštila je Jakšić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Odbijena žalba: Vrhovni sud stavio tačku na slučaj eventualnog...

Time je najviši sud potvrdio odluku Tužilačkog savjeta od 15. juna i odbio kao neosnovanu žalbu zamjenice...

Brutalno isprebijali tri brata pa rekli da im je...

Krivično su prijavljeni da su oko tri sata ujutro obavljajući zaštitarsku djelatnost počinili krivično djelo nasilničkog ponašanja...

Injac: Zalagaću se da Gradsko pozorište nosi ime po...

"Cijenim stvaralaštvo izuzetnog umjetnika Jagoša Markovića, kojim je obogatio crnogorsku kulturu.Zalagaću se da Gradsko pozoriste nosi njegovo...

OO BS Pljevlja: Pozivamo Vladu da hitno reaguje i...

“Priča o evropeizaciji, multietičnosti, antifašizmu, danas je pala na ispitu upravo u gradu koji se s ponosom...

Perović: Temeljni ugovor veleizdajnički akt, Đukanović nije izgubio izbore...

"Tim Temeljnim ugovorom Srpska pravoslavna crkva, okupatorska, dobila je pravni dokument koji je predan odmah (Aleksandru) Vučiću....

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare