Konjević: Vukšić ključne informacije o Cetinju krio od ministra i direktora policije, Krivokapić tražio ostavku Sekulovića i Brđanina

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić dvije ključne informacije o dešavanjima na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita SPC Joanikija nije dostavio ministru unutrašnjih poslova i direktoru Uprave policije, saopštio je poslanik Socijaldemokratske partije Raško Konjević.

On je novinarima nakon sjednice Odbora za bezbjednost na kojoj je održano kontrolno saslušanje čelnika bezbjednosnog sektora povodom dešavanja na Cetinju, kazao da sve što su čuli na sjednici potvrđuje da se Crna Gora nalazi u institucionalnoj krizi.

“Potvrđeno nam je da je premijer (Zdravko Krivokapić) tražio ostavku ministra unutrašnjih poslova (Sergej Sekulović) i direktora Uprave policije (Zoran Brđanin)”, kazao je on novinarima nakon sjednice Odbora.

Dodao je i da im je potvrđeno da direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić nije službenim putem dostavio dvije ključne informacije za Cetinje direktoru Uprave policije i ministru unutrašnjih poslova.

“Kolege u Odboru su podržale da o ovom stanju razgovaramo sa predsjednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova”, kazao je Konjević.

To je, kako smatra, institucionalni haos.

To stanje se srećom još ne odražava na bezbjednosnu situaciju ali se to stanje mora riješiti. Zapanjujuće da dvije informacije koje smo mi danas imali priliku da vidimo nisu vidjeli ni ministar ni direktor policije. Oni na te informacije imaju pravo jer se te informacije odnose na spektar njihovih nadležnosti, kazao je Konjević.

Država, kako je kazao, ne može biti stabilna ukoliko predsjednik Vlade nema povjerenja u ministra i direktora UP.

Ovdje imamo ozbiljnu institucionalnu krizu u okviru sektora bezbjednosti i zbog toga smo se na Odboru dogovorili da popričamo sa premijerom i ministrom unutrašnjih poslova. To su informacije koje su dostavljene trojici predsjednika i koordinatoru sektora bezbjednosti. To nije nešto što ukazuje na povjerenje između dvije institucije koje su važne u sektoru bezbjednost, naveo je Konjević.

Novi izbori najbolje rješenje

Komentarišući izjavu jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića koji je kazao da je za taj savez priča o rekonstrukciji gotova i da bi trebalo birati novu izvršnu vlast, Konjević je rekao da je stav DF-a politički legitiman.

Taj stav najbolje pokazuje institucionalni haos u kojem se nalazimo. Najbolje rješenje je da se mandat vrati građanima jer će zbog ovakvog odnosa najveću štetu trpjeti građani. Nema drugog rješenja u demokratiji nego da se mandat vrati građanima jer ovakvo stanje ne vodi ničemu, istakao je Konjević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skupovi protesta i podrške zbog Bećkovića u pozorištu

Bećković, kojem je do prošle godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, će večeras besjediti zajedno sa predsjednikom...

Skupština Crne Gore u plavom: Sjećanje na žrtve Holokausta

"Na ovaj način, crnogorski parlament se priključio kampanji koju je, povodom ovog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski...

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare