Kordić: Logično da premijer bude iz DF-a i da to bude Mandić

Poslanica Demokratskog fronta Simonida Kordić kazala je da je važno vidjeti da li postoji neka vrsta dogovora oko formiranja političke vlade između onih koji su nedavno srušili vladu, rekavši da ukoliko je to slučaj, onda imamo jednu potpuno novu političku stvarnost.

”Ako nije onda je neophodno da se one snage koje su činile parlamentarnu većinu 30. avgusta decidno izjasne da neće praviti vladu, niti bilo kakve aranžmane sa DPS-om. Tako bi imali čistu situaciju za eventualne dogovore unutar te parlamentarne većine. Što se tiče Demokratskog fronta, mi smo jedina politička snaga koja nije imala nikakav aranžman sa DPS-om i u potpunosti smo spremni da se direktno o tome odredimo. U tom slučaju, DF bi mogao da inicira razgovore sa ciljem izlaska iz krize”, navodi Kordić.

Kako je kazala, DF na osnovu rezultata poslednjih parlamentarnih izbora ima 20 mandata i logično je da taj savez delegira premijera.

”Tu odgovornost na sebe treba a preuzme predsjednik NSD Andrija Mandić”, poručuje Kordić.

Kako kaže, nema ništa prirodnije i legalnije “nego da vratimo stvari u okvire koje predviđaju Ustav i izborna volja naroda, pokazana na prethodnim parlamentarnim izborima.”

Smatra i da je u političkoj situaciji u Crnoj Gori nastao vakuum prije dvije godine kada su, umjesto demokratske vlade, formirane eksperimentalne – prvo „ekspertska“’ pa potom manjinska vlada.

Dodaje da treba slijediti samo normalna politička pravila koja važe u čitavom svijetu i nigdje se ne dovode u pitanje.

”Jer kada ih dovedete u pitanje onda imate urušavanje čitavog izbornog i demokratskog sistema. Onda se postavlja legitimno pitanje čemu uopšte izbori, glasanje, čemu vrijedi volja naroda kada se ključne odluke donose ne samo van okvira te volje, već su suprotne toj volji. Dakle, mi zagovaramo vraćanje na ono što su demokratski, evropski principi, Ustav i važeći zakoni”, navela je Kordić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bizarna priča: Iscenirao samoubistvo pa pronađen poslije 10 godina...

Italijanski mediji navode da je slučaj ličio na radnju romana Luiđija Pirandela “Il Fu Mattia Pascal” (“Pokojni...

Na Aerodromu Podgorica uhapšen Bjelorus po međunarodnoj potjernici

"On se se potražuje od strane NCB Interpol Minsk radi vođenja krivičnog postupka pred nadležnim tužilaštvom u...

U Podgorici uhapšene tri osobe: Krali satove, obijali vitrine...

Podgorička policija uhapsila je B.V. (40) i V.J. (39) zbog sumnje da su izvršili dva krivična djela...

Makron povlači ambasadora i vojne trupe iz Nigera

Francuska je zadržala oko 1.500 vojnika u Nigeru od julskog puča i više...

Uhapšen Podgoričanin, pijan vrijeđao policajce

Pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 159 prekršajnih prijava, izdali 1.059 prekršajnih naloga, oduzeli 15...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare