test

Kovačević ,,zaboravio“ da obavijesti javnost da je tražio bratimljenje sa Stanivukovićem

Standard

30/04/2023

08:31

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević ''zaboravio'' je da obavijesti javnost da je tokom svoje posjete Banjaluci tražio bratimljenje tog grada sa Nikšićem. Po Statutu te opštine odluku o bratimljenju donosi Skupština Opštine apsolutnom većinom.



Kovačević je početkom ove sedmice boravio u trodnevnoj posjeti Banjaluci na poziv kontroverznog gradonačelnika Draška Stanivukovića, povodom Dana grada.

– U okviru posjete obilježili smo Dan grada sa najmlađim Banjalučanima u gradskom parku, prisustvovali polufinalu i finalu teniskog turnira Srpska open iz ATP 250 serije, ostvarili kontakte sa gradonačelnicom Skoplja gospođom Danelom Arsevskom i gradonačelnikom izraelskog grada Modina gospodinom Haimom Bibasom. Banjaluka je pokazala da se predanim radom za vrlo kratak period mogu postići ogromni rezultati i ona je danas jedan moderan evropski grad. Veze Nikšića i Banjaluke biće u periodu pred nama dodatno unaprijeđene na privrednom i kulturnom nivou, a sve na korist naših gradova i građana, navedeno je u saopštenju iz Kovačevićevog kabineta.

Međutim, Kovačević je zaboravio da kaže da je tokom posjete Banjajaluci zatražio bratimljenje dva grada što je otkrio kontroverzni gradonačelnik Draško Stanivuković, inače negator crnogorske nacije.

– Hvala gradonačelnici Skoplja Daneli Arsovskoj i predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću na posjeti i želji za saradnjom i bratimljenjem naših gradova. Ova posjeta nije samo protokolarna. Naprotiv, dogovorili smo saradnju u brojnim oblastima među našim gradovima, a razgovarali smo i o idejama koje bismo u periodu koji je pred nama mogli realizovati, navodi se u objavi Stanivukovića koju objavljuje Pobjeda.

Stanivuković je javnosti u Crnoj Gori postao ,,poznat“ nakon što je u avgustu 2021. godine negirao postojanje crnogorske nacije i crkve.

– U Crnoj Gori je jedan proces da se riješi treći stub identiteta jednog naroda. Oni su dodali dva slova, pa su napravili svoj jezik i azbuku i napravili nepostojeći crnogorski jezik. Druga stvar je vjera, pa su napravili Crnogorsku crkvu koja ne postoji – rekao je Stanivuković, na šta je uslijedio komentar voditelja da ima stavove kao Vučić koji je negirao čitave nacije.

– Pa zar vi mislite da Crnogorci postoje kao narod oduvijek ili je to proces montiranja jedne nove nacije – upitao je mlađani Stanivuković.

Mladi, 27-godišnji, političar pripada Partiji demokratskog progresa i na izborima za gradonačelnika Banjaluke je pobijedio Igora Radojičića, bivšeg predsjednika parlamenta RS iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata, koji se nacionalno izjašnjavao kao Crnogorac, što je nekoliko puta potvrdio u izjavi za bosanske medije.

Najmlađi poslanik u Republici Srpskoj postao je regionalno „poznat“ kada se u februaru prošle godine u Foči, na jednom opozicionom skupu, fotografisao sa četničkim barjakom sa lobanjom, koji su koristile četničke trojke u Drugom svjetskom ratu i izazvao žestoke reakcije na društvenim mrežama i u javnosti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je za vrijeme vlade Duška Markovića zabranilo ulazak Stanivukoviću u Crnu Goru ali je za vrijeme vlade Zdravka Krivokapića to rješenje ukinuto.

Stanivukoviću je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore 29. avgusta 2020. uručilo rješenje u Nikšiću kojim mu se otkazuje boravak i zabranjuje ulazak u Crnu Goru do 29. avgusta 2021. godine. U obrazloženju MUP-a navodi se da je Stanivuković lažno naveo razloge boravka u Crnoj Gori.

Stanivuković je tvrdio da je u Crnu Goru došao da ljetuje, ali su snimci na društvenim mrežama pokazali da mu je osnovna namjera bila učešće na

protestnim skupovima i litijama u organizaciji tadašnje opozicije i Srpske pravoslavne crkve koji su mjerama NKT-a bili zabranjeni.

Stanivuković je na svojim zvaničnim stranicama objavio video sa učešća u protestima opozicije gdje mu društvo pravi Vladislav Dajković, član tima nosilaca liste koalicije „Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića“.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

UGC

Ostavite komentar

Komentari (2)

Libero7

30 Apr. at 08:54

Kad ces u prizren cetnicino.

TV_EU

30 Apr. at 06:53

Dvije mentalno upitne individue