Izvor:Pobjeda

Krivokapić preoteo više desetina funkcija DF-u i postavio svoje ljude

Premijer Zdravko Krivokapić stopirao je namještenja i smijenio je u državnim preduzećima i agencijama više desetina kadrova Demokratskog fronta i na te funkcije odlukama Vlade postavio ljude bliske njegovim ministrima, ali i svojoj porodici, saznaje Pobjeda.

Izvori Pobjede bliski vrhu DF-a tvrde da je riječ o kršenju sporazuma iz januara po kojem su tri koalicije parlamentarne većine podijelile sve funkcije po dubini.

Posljednji slučaj je namještenje Aleksandra Bulatovića, koji je u rođačkim odnosima sa Krivokapićem, na funkciju izvršnog direktora Nacionalnih parkova, a koji je došao na mjesto smijenjene Jelene Kljajević, funkcionerke DF-a.

Krivokapić je nešto ranije smijenio i bivšu poslanicu DF-a Marinu Jočić sa čela Upravnog odbora Nacionalnih parkova i novinara Sputnjika koji je blizak Marku Milačiću.

“Od preduzeća riječ je o Monteputu, Upravi za šume, Barskoj i Kotorskoj plovidbi, Monstatu, Agenciji za ljekove, Nacionalnim parkovima, zatim direktorskim funkcijama u centrima za socijalni rad na nivou opština kao i desetine mjesta u upravnim odborima agencija”, tvrde izvori Pobjede.

Kako tvrde izvori, razlog zbog kojih premijer krši sporazum tri koalicije je revanšističke prirode, zbog činjenice da DF najavljuje inicijativu za skraćenje mandata parlamentu.

“I pored činjenice da je, po sporazumu, funkcija direktora Monteputa pripala DF-u, na tu funkciju je postavljen Milan Ljiljanić, koji je blizak Krivokapiću. Ta funkcija je trebalo da pripadne kadru Demokratske narodne partije Zoranu Lakušiću. Takođe, na čelu Uprave za šume je imenovan Srđan Pejović, umjesto kadra DF-a. Slično je i sa novim čelnim čovjekom Monstata Miroslavom Pejovićem za kojeg imamo podatke da je blizak staroj Vladi, a sada ministru finansija “, tvrde izvori iz Fronta.

Izvori iz DF-a navode da je ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta Vesna Bratić na svoju ruku imenovala direktore Muzičkog centra, Muzičke škole ,,Vasa Pavić“ kao i Osnovne škole ,,Šćepan Đukić“.

“Bratić je za sebe uzela i direktorska mjesta u ključnim srednjim školama u Podgorici – Ekonomskoj, Trgovinskoj, Srednjoj mješovitoj školi u Golubovcima, postavljajući kadrove bliske sebi i premijeru, iako su ta mjesta trebala da pripadnu DF-u “, kaže izvor Pobjede.

Iz Demokratske narodne partije, članice DF-a, navode da će poslanici te partije, zbog svih tih razloga, nakon konsultacija sa stranačkim organima, glasati za interpelacije o nepovjerenju ministrima Đorđu Raduloviću, Aleksandru Stijoviću i Vesni Bratić.

“Nakon što su kadrovi DNP-a već eliminisani iz Monteputa, Uprave za šume, Barske plovidbe i desetine drugih odbora i sistema, ostaje nam da konstatujemo da ovakvoj vladi nije potrebna podrška poslanika DNP-a i da ćemo se u skladu s tim i ponašati prilikom predstojećih glasanja u Skupštini. Pošto su pomenuti ministri dosad redovno na Vladi glasali za eliminaciju kadrova DNP-a, više zaista nemamo nikakvu obavezu prema kadrovima Zdravka Krivokapića i njegovoj mjeri istine, kojoj bi i baron Minhauzen pozavidio “, kazali su u javnom saopštenju.

DF, kojeg čine Nova srpska demokratija i Demokratska narodna partija, dobio je sporazumom vladajuće većine ukupno 264 funkcije u javnim preduzećima, Socijalistička narodna partija 88, a Pokret za promjene 85.

Članice nekadašnje pobjedničke koalicije ,,Zajedno za budućnost Crne Gore“, prema dogovoru s početka januara, a koji se realizuje u potpunosti, dobili su ukupno dvije trećine funkcija, dok su ostatak od jedne trećine, odnosno 145 funkcija u odnosu ,,dva prema jedan“ podijelili Demokrate i Ura. DF je dobio ukupno 44 predsjednika upravnih odbora, SNP 13, a Pokret za promjene 12.

Kada su u pitanju izvršni direktori u državnim i javnim preduzećima, DF je dobio čak 53 izvršna direktora, SNP 17, a Pokret za promjene čak 21.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare