Izvor:RTCG

Mandić: Abazovićeva Vlada pala sama od sebe, nije pametno praviti dan D od 19. avgusta

Predsjednik Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić kazao je da je Vlada Dritana Abazovića pala sama od sebe i da ne treba praviti dan D od 19. avgusta, kada će na Skupštini biti inicijativa za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

 Svako može da dođe do zaključka da je ova Vlada pala sama od sebe. Poslije svega praviti od 19. avgusta dan D ne djeluje nimalo pametno. Oni što su izabrali Vladu je više ne podržavaju – rekao je Mandić u intervjuu za TVCG.Smatra da je Front dao poštenu ponudu.

– Prvenstveno smo se obratili Abazoviću i potpredsjedniku Vlade Vladimiru Jokoviću i da bi dobro bilo resetovati prethodnu većinu, vratiti stvari na narodnu volju naroda od 30. avgusta 2020. godine – rekao je Mandić.

Najpoštenije je, kako je rekao, da u okviru parlamentarne većine koju je narod izabrao, napraviti dogovor.

– Treba da se okupi ta parlamentarna većina. Mi zagovaramo tehničku Vladu, mislimo da je to najbolje rješenje da je čine subjekti koji su pobijedili na izborima 30. avgusta i da ona pripremi održavanje i lokalnih i parlamentarnih izbora – istakao je Mandić.

On je ocijenio da suštinska borba protiv organizovanog kriminala i korupcije treba da se vodi tek u narednim danima i nedjeljama.

Mandić je rekao da je poruka građanima da jedna politička snaga koja je dobila podšku građana cijeni njihove glasove i u toku tog mandata je spremna da ispravi vlastitu grešku.

– U toj grešci nije učestsvovao DF. Mi izuzetno poštujemo naše i glasače stranaka koje su sa nama činili parlamentarnu većinu. Odluke vezane za Crnu Goru treba da se donose ovdje – poručio je Mandić.

Smatra da je Crna Gora bila suverenija kada je bila u Saveznoj Republici Jugoslaviji.

– Možda je i danas vrijeme da se preispitamo i kažemo: ako mi ovdje ne donosimo odluke i sjednemo za sto, ako pristanemo da se sa političkim životom upravlja iz raznih ambasada, pa što će nama vlast. Bolje da se postavi visoki predsatvnik međunarodne zajednice, kao što se radi u BiH, i da ne glumimo kako mi donosimo odluke – rekao je Mandić.

On tvrdi da nije tačno da DF ide u Srbiju po mišljenje.

– Vidite po našem ponašanju da to nije tačno. DF vodi odgovornu politiku, kakvu žele naši glasači. Od Fronta se ne može očekivati da vodi suprotnu raspoloženju onih koji glasaju za nas. DF dominantno glasa srpski narod u Crnoj Gori, ako stranke koje čine Front žele da imaju dobre odnose sa državom gdje živi najveći broj naših sunarodnika to je nešto drugo od toga da slušamo nekog drugog – naglasio je Mandić.

Poštenije je, ističe Mandić, da Abazović i Joković sjednu sa partnerima sa kojima su osvojili vlast 30. avgusta i pokušaju da napravimo dogovor. Ako se to ne desi, kako kaže, prepustiće ih njihovoj sudbini, “što znači da će biti na milost i nemilost partnera koji ih sada podržavaju”.

– Mi smo javno dali ponudu za rješenje političke krize u Crnoj Gori. Ako će da čekaju i čikaju kao prethodna Vlada, ako se priđe takvoj metodi rada u kojoj će se gledate imate li 41 poslanika, mislim da Abazović i Joković prave veliku grešku – ocijenio je Mandić.

Na pitanje da li će glasati za članove Sudskog savjeta 16. avgusta, Mandić je rekao da to glasanje nije urađeno u skladu sa Poslovnikom Skupštine.

– Tako da mislim da glasanja neće ni biti jer nije teško dokazati da je to suprotno Poslovniku. Jedino Odbor za politički sistem može tražiti da to bude sastavni dio dnevnog reda – naveo je Mandić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UN: Gušenje građanskih i političkih prava u okupiranim djelovima...

Od svog posljednjeg izvještaja u julu, posmatrači UN prijavili su dramatičnu eskalaciju rata u Ukrajini. Novi izvještaj...

Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm.

Zelenski: Oslobodili smo desetine gradova na jugu i istoku...

"Ukrajinska vojska napreduje na prilično brz i moćan način na jugu zemlje u kontekstu trenutne odbrambene operacije",...

Dvojica državljana Crne Gore optuženi zbog šverca 5,4 tona...

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje...

Berbok odgovara Poljskoj: Pitanje reparacija zbog Drugog svjetskog rata...

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Zbignjevom Rauom, Berbok je, međutim, rekla da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare