Mandić:  Čvrsto vjerujem u dogovor, danas smo značajno napredovali

Danas smo značajno napredovali i približili se konačnom dogovoru, rekao jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.

“Da li u dogovoru ima posebnosti koje naglašavaju predstavnici različitih političkih partija, naravno da ima. U tim posebnim interesima, zahtjevima, otišli smo naprijed sa procedurom dogovaranja. Danas smo značajno napredovali i približili se konačnom dogovoru”, kazao je Mandić za TVCG komentarišući pregovore stare parlamentarne većine.

Mandić je rekao da je večeras razgovarao sa liderom GP URA Dritanom Abazovićem, ističući da mu je naglasio da nedostaje malo za dogovor i da bi trebalo da se pokuša da se nađe najoptimalniji model da se dođe do rješenja koje svako želi.

“Ja čvrsto vjerujem u dogovor i znam koliko smo svi koji učestvujemo u pregovorima uložili napora da do njega dođe”,naglasio je Mandić.

On smatra da se moglo više uraditi u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u prethodne dvije godine, ali ističe da rezultati, ipak, nijesu mali.

“Kada pogledate seriju optužnica i istraga koje su pokrenute i imena koja su povezana sa tim – vidjećete da su to noseći stubovi bivšeg režima. Mislite li da bi bilo ko razgovarao sa tim ljudima da nije došlo do smjene vlasti i da bi se tužilaštvo i nadležni organi smjeli baviti tim imenima? Naravno da ne bi”, smatra Mandić.

Prema njegovim riječima, nijesu iznevjerili povjerenje birača.

“Lako im je uporediti – mnogo je bolje nego što je bilo ranije. Nije teško da vide koliko je država pažljivija, opreznija, nego što je bila nekad. Sloboda je napredovala na pravi način, a više uvijek može da se uradi”, ocijenio je Mandić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Italijanski spasioci nastavljaju potragu za nastradalima u klizištu

Jedno tijelo je izvučeno juče dok su dvije porodice sa djecom među 11 nestalih u gradu Kazamičoli,...

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare