test

Mandić:  Čvrsto vjerujem u dogovor, danas smo značajno napredovali

Standard

15/09/2022

20:14

Danas smo značajno napredovali i približili se konačnom dogovoru, rekao jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić.



“Da li u dogovoru ima posebnosti koje naglašavaju predstavnici različitih političkih partija, naravno da ima. U tim posebnim interesima, zahtjevima, otišli smo naprijed sa procedurom dogovaranja. Danas smo značajno napredovali i približili se konačnom dogovoru”, kazao je Mandić za TVCG komentarišući pregovore stare parlamentarne većine.

Mandić je rekao da je večeras razgovarao sa liderom GP URA Dritanom Abazovićem, ističući da mu je naglasio da nedostaje malo za dogovor i da bi trebalo da se pokuša da se nađe najoptimalniji model da se dođe do rješenja koje svako želi.

“Ja čvrsto vjerujem u dogovor i znam koliko smo svi koji učestvujemo u pregovorima uložili napora da do njega dođe”,naglasio je Mandić.

On smatra da se moglo više uraditi u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala u prethodne dvije godine, ali ističe da rezultati, ipak, nijesu mali.

“Kada pogledate seriju optužnica i istraga koje su pokrenute i imena koja su povezana sa tim – vidjećete da su to noseći stubovi bivšeg režima. Mislite li da bi bilo ko razgovarao sa tim ljudima da nije došlo do smjene vlasti i da bi se tužilaštvo i nadležni organi smjeli baviti tim imenima? Naravno da ne bi”, smatra Mandić.

Prema njegovim riječima, nijesu iznevjerili povjerenje birača.

“Lako im je uporediti – mnogo je bolje nego što je bilo ranije. Nije teško da vide koliko je država pažljivija, opreznija, nego što je bila nekad. Sloboda je napredovala na pravi način, a više uvijek može da se uradi”, ocijenio je Mandić.

Izvor (naslovna fotografija):

RTCG

Ostavite komentar

Komentari (0)