Izvor:TVCG,

Mandić: Ekspertska Vlada će trajati najviše godinu

Mandatar Zdravko Krivokapić je, na današnjem sastanku sa liderima pobjedničkih koalicija, ponudio da ekspertska vlada koju će predvoditi trajati od 200 dana do najviše godinu, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić.

Mandić je, u emisiji “Argumenti” RTCG, poručio da se na današnji dan, predstavnici nove većine u parlamentu i mandatar, iz obaveze prema mitropolitu Amfilohiju, nijesu mogli sastati a da ne postignu neki dogovor.

“Ponosan sam što smo uspjeli da nađemo neko rješenje koje će omogućiti da Crna Gora dobije Vladu. To rješenje nije onako kako smo zamišljali mi iz DF-a, ali je važno da građani znaju da će uskoro biti konstituisana Vlada, da će biti sastavljena od 12 ministarstava i mandatara kao predsjednika. Ministri će biti nestranačke ličnosti, neće pripadati nijednoj stranci”, rekao je Mandić.

Vlada će biti reformska i mandatar je predložio da traje 200 dana, ili najviše godinu, a treba da pripremi prve fer i slobodne izbore, kaže Mandić.

“Onda se ide na nove parlamentarne izbore, jer ćemo imati ambijent u kojem će svakako svi moći slobodno da se izjasne”, kazao je Mandić.

“Srpska stranka nije Prosrpska, nego Srpska. Mislim da će novi popis pokazati stanje koliko zaista Srba živi u Crnoj Gori. To što se zalažemo da Crna Gora bude u dobrim odnosima sa svima, pa i sa Rusijom, to ne treba niko nikome da uzme za zlo”, kazao je on.

Koncept koji je zastupao DF je superiorniji od koncepta koji je danas načelno dogovoren, smatra ipak Mandić. 

“Nije demokratski da neko dobije više nego što su mu građani dali i da za najprepoznatljivije nema mjesta u vladi”, napominje on. 

Na pitanje, šta ako mu se ne bude za izbor nekog od predloženog ministra, Mandić je kazao da će on predložiti organima Nove srpske demokratije i DF-a da podrže novu vladu. 

Jedan od lidera DF-a je istakao da će Krivokapić narednih dana iznijeti predlog o budućim ministrima.

Madnić je povodom smrti mitropolita Amfilohija kazao je da je to težak događaj za Crnu Goru, vjernike i Mitropoliju crnogorsko-primorsku.

On je istakao da “gdje god je stizao mitropolit Amgilohije, on je ostavljao utisak”.

Jedan o lidera DF-a je kazao da je Amfilohije zaslužen za pobjedu opozicije. On je poručio vlasti da proglasi Dan žalosti u državi.

Mandić je kazao da će u prvom mjesecu nova vlast riješiti ubistvo Duška Jovanovića, Slavoljuba Šćekića kao i ubistvo ipred Kliničkog centra Crne Gore. 

On je istakao da će DF ministrima i mandataru iznijeti program, šta bi trebalo da se uradi po pitanju ekonomije, organizovanog kriminala, nekih državnih preduzeća u Crnoj Gori, te dodao, da očekuje da će oni to uvažiti i izvršiti.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Đukanović će prisustvovati sjednici Skupštine tokom ekspozea

“U 12 sati mandatar za sastav 42. Vlade Crne Gore iznijeće svoj ekspoze, nakon čega ću otvoriti...

(VIDEO) Vatra guta najveće pjeskovito ostrvo na svijetu

Turisti i osoblje s nekoliko područja UNESCO-ve svijetske baštine bili su prisiljeni na evakuaciju jer je požar...

U SAD-u za 24 sata umrlo više od 2.500...

U istom vremenskom razmaku potvrđeno je više od 180.000 novooboljelih od Kovida-19. U utorak...

Nrekić: Epidemiološka situacija u Ulcinju nije dobra

Smrtnih slučajeva je u najjužnijoj opštini do sada bilo 33, pa se za situaciju ne može reći...

Poruka građana sa FB profila: “NIJE MOJA VLADA”

Kada je riječ o reakcijama građana, period iza nas obilježile su brojne peticije koje su se odnosile...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare