Izvor:RTCG

Mandić: Nastavak pregovora 10. oktobra, treba nam rekonstrukcija ili izbor nove Vlade

Nije bilo lako doći do dogovora sa Demokratskom Crnom Gorom, ali smo pristali da se da šansa rekonstrukciji Vlade, saopštio je lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić.

On je u emisiji “Argumenti”, na Televiziji Crne Gore, kazao da će 10. oktobra biti novi sastanak, na kojem će parlamentarna većina pokušati da približe stavove.

“Mi sada imamo ubjedljivu parlamentarnu većinu koja je za to da se napavi rekonstrukcija Vlade, koja bi podrazumijevala poštovanje demokratskih standarda”, naveo je Mandić i dodao da GP URA više ne stoji iza stava da se podrži sve što se dogovore DF i Demokrate.

Podsjetio je da je prva namjera DF-a bila da se bira nova Vlada, ali da je koalicija oko Demokratske Crne Gore bila protiv toga, te da su insistirali na rekonstrukciji postojeće.

Mandić je istakao da je aktuelna Vlada ostala bez podrške parlamentarne većine već u maju, te da je politička kriza u Crnoj Gori “već dugo”.

“Kroz 200 dana DF i čitava koalicija ‘Za budućnost Crne Gore’ nije ocijenila dobrom ocjenom učinak Vlade, posebno nakon smjene ministra Vladimira Leposavića i nepotpisivanja Temeljnog ugovora”, kazao je, između ostalog, Mandić.

Vlada ekperata, dodaje on, nije isporučila ništa od proizvoda koji se očekivao.

“Nijesmo mogli reagovati jer je saopštavano da ako želimo da srušimo Vladu, da je srušimo sa DPS-om. Front je simbol borbe protiv DPS, bilo bi teško da Vladu, kojoj smo dali podršku u jednom trenutku, rušimo sa DPS-om. parlametarna većina je u teškoj poziciji, pa smo izvršili jednu vrstu političkog pritiska”, kazao je Mandić.

Žele, ističe on, da se dogovore oko jače vlade i bolje sloge unutar parlamentarne većine.

Komentarišući izjavu Krivokapiću da je njemu sve prihvatljivo što se parlamenarna većina dogovori, Mandić kaže da je to “potpuno razumno saopštavanje”.

“Parlament diktira politički život jedne zemlje. Vlada se bira u Parlamentu, tu se nalazi narodna izborna volja”, rekao je predsjednik NOVA.

Na pitanje o da Medojević preuzme resor bezbjednosti, Mandić je kazao da ne može da kaže da li će to biti realizovano ili ne.

“Mislim da je mnogo bolje da mi postignemo dogovor u dobroj atmosferi i da se toga držimo, svaka želja da se dobije više nego što  vam pripada, vraća se kao bumerang prema onome ko je dobio nešto nezasluženo. Crna Gore je, nakon ovoga, dužna da se vrati demokratskim standardima”, ocjenjuje Mandić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado...

"Srećna ti sloboda mučeniče DPS-a, da je zdravo trošiš, gromado poštenja, podigni obrve radi Severine, Mareza se...

Samo osam članica EU bezuslovno podržava status kandidata za...

Očekuje se da pitanje davanja statusa kandidata za EU Ukrajini, što je prvi korak na dugom putu...

Abazović: Potpuno je u redu da neko rješenje neko...

Tako je, podsjeća, bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Hrvatska zagovara što skorije članstvo Crne Gore u EU

Od preuzimanja funkcije ministra, kako navode iz resora, “ovo je prva dolazna posjeta Prijestonici na ministarskom nivou”.

PKCG: Sa ambasadorom Japana o jačanju ekonomske saradnje

U razgovorima su, kako je saopšteno, učestvovali predstavnici Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA, potencijalnih investitora koji...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare