Marović: U novoj Vladi ne bi bilo kompromitovanih ličnosti, koje izazivaju negativnu emociju kod građana

Potpredsjednica GP URA, Jovana Marović pojasnila je na šta ta partija mislii kada kažu da je ''manjinska Vlada rješenje za odlučno pokretanje procesa evropske integracije sa mrtve tačke i ubrzanje puta ka EU u koju želi 80 odsto građanki i građana Crne Gore''. Istakla je da je nova vlada potrebna kako bi pokrenula evropske integracije a njen personalni sastav, kako kaže, ne bi činile kompromitovane i ličnosti koje izazivaju negativnu emociju kod građana.

“Crna Gora pregovora devet i po godina za članstvo u EU i ovaj proces je već izvjesno vrijeme u zastoju, a protekla godina nije donijela prijeko potreban zamah kako bismo se izašli iz te apatije. Osim rezultata u sektoru bezbjednosti, kojim koordinira potpredsjednik Vlade Abazović, u izvještaju Evropske komisije nema pozitivnih ocjena o napretku u reformama, pa smo došli u situaciju da ni politička volja za odlučnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala nije dovoljna ukoliko ne postoji ista agenda i isti prioriteti kod stranaka koje čine parlamentarnu većinu, što sada nije slučaj”, rekla je ona.

Potpredsjednica URA-e ističe da je proces pregovora odavno prevazišao fazu usvajanja propisa i planova, a u protekloj godini, ocjenjuje ona, nismo vidjeli ništa novo i drugačije u odnosu na tehnokratski pristup koji je i do sada bio dominantan.

“Konkretni benefiti za građanke i građane, poput ukidanja rominga i drugih prava koja uživaju u EU, je ono za šta ćemo se zalagati i za šta imamo konkretne predloge i modele. Nova vlada nam je potrebna kako bi odlučno pokrenula evropske integracije a njen personalni sastav ne bi činile kompromitovane ličnosti i ličnosti koje izazivaju negativnu emociju kod građana”, zaključuje Marović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare