Izvor:RTCG

Martinović: Demokratama prihvatljiv Krivokapićev prijedlog

Prijedlog premijera Zdravka Krivokapića o rekonstrukciji Vlade Crne Gore za Demokrate je prihvatljiv, kazao je za Radio CG, poslanik i potpredsjednik te partije Vladimir Martinović.

Partije na vlasti danas bi trebalo da dostave komentare na prijedlog Krivokapića da Vlada ima 16 ministarstava i tri potpredsjednika.

Novi sastanak parlamentarne većine na kojem će pokušati da usaglase stavove u vezi s rekonstrukcijom Vlade planiran je u nedjelju.

„Mi smo se brzo oglasili nakon onoga što je bio epilog tih prvih razgovora i rekli smo da je za nas prihvatljiva ona ponuda koju je premijer iznio i koja je poznata javnosti, jer upravo se ona temelji na sporazumu tri lidera parlamentarne većine nakon pobjede 30. avgusta. Dakle prihvatili smo i prvu fazu pregovora idemo u drugu fazu pregovora i ono što je negdje javnosti poznato, uvijek do sada smo održali riječ i da smo se vodili opštim, a ne pojedinačnim interesima“, poručio je Martinović u izjavi za Radio Crne Gore.

Dogovori i pregovori…

Politička direktorka GP URA Ana Novaković ponavlja da je URA za to da Vlada ostane ekspertska.

„GP URA ni u jednom trenutku nije bio obaviješten o razgovorima i pregovorima koje su Demokratska CG i DF vodili, dakle za te dogovore smo saznali iz saopštenja za javnost 15. septembra tako da nas to upućuje na zaključak da su dogovori vođeni iza zatvorenih vrata te dvije partije“, kaze Novaković.

Martinović je za Radio CG kazao i da Demokratska CG nije sa bilo kim razgovarala i pregovarala oko raspodjele funkcija.

„Mi smo vrlo jasno juče saopštili stav da smo pregovarali samo na onim principima koje su uspostavili trojica lidera parlamentarne većine nakon izbora 30. avgusta. Dakle to je gnusna neistina onih koji očito žele da spinovanjem u javnosti sačuvaju svoje pozicije i svoje fotelje. Dakle ih razgovora i pregovora nije bilo i svi oni koji tvrde tako mislim da su dužni da dostave dokaz o tome, jer je to elementarno pristojno prema građanima, a mi ćemo se i u ovom procesu odnijeti odgovorno kao i svaki put do sada“, naveo je Martinović.

On je saopštio da su Demokrate već pokazale nijesu željni fotelja.

„Podsjetiću da smo mi politički subjekt koji nije u Vladi i da smo prošle godine kada se Vlada konstituisala prihvatili da ne budemo dio te Vlade, a građani evo mogu da sude o tome da je samo jedan politički subjekt dio sadašnjeg sastava Vlade“, poručio je Martinović.

Simonida Kordić iz DF-a kategorična je da ništa nije unaprijed dogovoreno.

“Morate pitati GP URA šta oni misle pod time. Naš stav je da je besmisleno razgovarati o bilo kakvim detaljima iza zatvorenih ili otvorenih vrata, ako nemamo polazne osnove utvrđene”, poručila je Kordić.

Genci Nimanbegu iz FORCE je za Radio CG kazao da nijesu dobili zvaničan poziv od premijera za ragovore o rekonstrukciji Vlade.

“Mi snimo dobili poziv osim telefonskog u ponedjeljak”, kazao je Nimanbegu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare