Mašković: Sudije birati u skladu sa propisima i dosadašnjom praksom, predlog Bošnjak tužan i smiješan

Gostujući u jutarnjem programu TVe član Izvršnog odbora Socijaldemokrata Miloš Mašković komentarisao je predlog potpredsjednice Skupštine Branke Bošnjak da se sudije Ustavnog suda biraju izvlačenjem.

,,Zaista nisam siguran je li taj predlog tužan ili smiješan. To je prije svega veoma neozbiljno, pogotovo kada uzmemo u obzir da on dolazi od strane potpredsjednice Skupštine Crne Gore, Skupštine koja je u neku ruku ogledalo našeg društva, a možemo samo pretpostaviti kako je ta poruka odjeknula u međunarodnoj zajednici” poručio je on.

Mašković dodaje da takav metod izbora sudija Ustavnog suda ne priliči državi koja pretenduje da bude članica EU, te da se sudije US moraju birati u skladu sa dosadašnjom praksom i važećim propisima.

,,Zaista se nadam da taj predlog neće biti usvojen, sudije US treba da budu birani na način koji je u skladu sa važećim propisima i dosadašnjom praksom. Sa druge strane, to je loša poruka građanima, ali i samim kandidatima. To su ljudi sa uglavnom ozbiljnim biografijama koji pretenduju da obavljaju jednu od najvažnijih sudijskih funkcija u državi i onda neko predlaže da se oni biraju izvlačenjem, a ne na osnovu njihovih biografija, ličnih i profesionalnih kompetencija.”

Mašković je kazao i da do izbora sudija US treba doći što prije, zbog građana koji su zanemareni u odnosu na uskopartijske i lične interese političara i političkih elita.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

STANDARD SAZNAJE: Uprava policije planira novčano da nagradi policajce...

Kako portal Standard nezvanino saznaje na predlog direktora Uprave policije a, a odlukom ministra Filipa Adžića formiran...

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

Hrvatska: Eksplozija u blizini tržnog centra u Rijeci, pronađene...

Neposredno prije pomenutog događaja, oko ponoći, policijski službenici Primorsko-goranske policijske uprave zatekli su ispred tržnog centra na...

Tmušić: Jedino na temeljima istinske socijaldemokratije možemo sačuvati svaki...

Kako je saopšteno iz SDP-a, Tmušić je na predstojećim izborima 11. juna pružio podršku listi “SDP –...

Saobraćajna nezgoda u Nikšiću, jedna osoba teško povrijeđena

Osoba sa težim tjelesnim povredama, tačnije sa serijskim lomom rebra i lomom karlične kosti upućena je u...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare