Medojević: Luka Bar je crna tačka bezbjednosti NATO pakta, službama bezbjednosti neophodne radiklane mjere

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević ocijenio je juče da je Vlada Zdravka Krivokapića neodrživa jer unutar parlametarne većine ne postoji ni minimum elementarnog poštovanja i povjerenja. On je još i kazao da je Luka Bar crna tačka bezbjednosti NATO pakta u ovom regionu.

Luka Bar je u strateškim dokumentima NATO predviđena kao vojna luka koja svoju bezbjednost mora da uskladi sa standardima Alijanse, ali je ona istovremeno i najnebezbjednija u Sredozemlju, kazao je na današnjoj pres konferenciji lider Pokreta za promjene PzP.

“Više međunarodnih inspekcija je konstatvalo bezbjednosne propuste. Morao sam lično da odem i uvjerim se, glavna kapija nema video nadzor. Tamo ima samo jedna kamera koja registruje tablice na kamionima koji ulaze i izlaze, ali to nije video zapis”, rekao je on.

Prema njegovim riječima skladišta u slobodnoj carinskoj zoni gdje su interesantni tovari kao cigarete nemaju video nadzor.

“Skladišta opasnih materijala takođe nemaju video nadzor. Tamo nema ni protivpožarne zaštite. Unutar Luke Bar ne funkcioniše autonomni sistem veza. NATO standard je sasvim drugi i mora se preći na drugu tehnologiju, ali to tamo nije slučaj. Pretovar roba nema video nadzor i luka nema autonomno napajanje strujom što je neprihvatljivo”, tvrdi Medojević.

On kaže i da je i ogradu “lako preskočiti” i da ljudi mogu da ulaze i izlaze.

“Luka Bar je crna tačka bezbjednosti NATO pakta u ovom regionu. Ne postoje skeneri za sadržinu kamiona, ni uređaju koji provjeravaju radioaktivnost”, dodao je on.

Ova situacija, kako je naveo, mora da zabrine sve i očigledno je, dodaje lider PzP, da je u pitanju ljudski faktor.

“Prethodna vlast je namjerno kreirala crnu tačku regiona preko koje se obavljao različiti vid šverca – oružja, migranata, radioaktivnog otpada, duvana, droga. Vidjeli ste da je Vlada potvrdila moje objave da je u Luci Bar i pod rukovodstvom ove Vlade prošvercovano 94 kontejnera cigareta. Vidjeli ste da kad je napravljena ova montiorana akcija odmah konstatovano da je sve po zakonu. Moramo konstatovati da je i ova Vlada nastavila šverc. Nema nikakvog video snimaka kako je ta roba ušla, čak i u hladnjače. Kažu da se u toj hladnjači može naći svega i svačega”, naglasio je Medojević.

Foto: PzP

Novac od šverca je, kako tvrdi Medojević, išao nekom iz vlasti.

Kazao je da je poruka Vlade da ne može i ne smije da uhapsi švercere i pokrene istragu.

“Kad ih međunarodni partneri upozore na nešto što sam ih ja upozoravao oni gase slobodnu zonu i orave veliku štetu državi”, dodao je Medojević.

Rekao je da su naše službe bezbjednosti “izbušene 30-godišnjom vladavinom DPS-a” te da su za rješenje neophodne radiklane mjere.

“Nadam se da Demokrate i URA nisu nepovratno pošle u tajne dilove sa DPS-om”

Odgovarajući na pitanja novinara o političkoj situaciji Medojević je kazao da se vjerovatno ide ka tome da DPS podrži neku vrstu manjinske Vlade u kojoj neće biti DF-a, te da će time biti izdano povjerenje koje su vladajućim strankama glasači dali 30. avgusta prošle godine.

Upitan da li ima podršku ostalih članova DF-a u stavu da su potrebni novi iuzbori Medojević kaže da je očigledno da nema povjerenja između nas i Krivokapića, “čovjek je zagrizao u kriminal”.

“Najpoštenije je da se ide na izbore”, rekao je Medojević uz ocjenu da treba očistiti birački spisak i RTCG prije odlaska na birališta.

Najavio je da će sa kolegama iz DF-a donijeti zajedničku odluku.

“Nadam se da kolege Demorkate i URA nisu nepovratno pošle u pravljenje nekih tajnih dilova sa DPS-om”, zaključio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

IJZ: Još pet žrtava koronavirusa, 499 novozaraženih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom...

Duraković: Bošnjačka stranka nova snaga razvoja Petnjice

“Na nedavno održanoj sjednici OO BS Petnjica je usvojen Izborni program za čije ostvarenje će se zalagati...

‘Kafanska’ bijela čorba zimsko zadovoljstvo

Sastojci za 1 l čorbe: 300 g luka300 g šargarepe300 g mesa (junećeg ili...

Bečić: Neprolazna je samo naša ljubav prema Crnoj Gori

U Kristalnoj dvorani Vladinog doma, gdje je u decembru...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare