Medojević o hapšenju Miloševića: Nije mogao raditi bez znanja Abazovića

Nakon što je uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, funkcioner Građanskog pokreta URA, oglasio se lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević koji je saopštio da je URA kriminalna švercerska organizacija, i da je njen lider i premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović sve znao i odobravao. On kaže da je najvjetovatnije u svemu Abazović imao i svoj tal, ali i poručuje da je neophodno pokrenuti istrage protiv bivšeg premijera Zdravka Krivokapića i ministara u njegovoj Vladi Milojka Spajića i Ratka Mitrovića.

”Još jednom #Medojesveupravu. Kada sam ja javno upozoravao da se šverc cigareta intenzivirao za vrijeme Vlade Krivokapića i Abazovića i da je istina što su javno jedan drugog optuživali za šverc cigareta i droge, njihovi bijedni botovi su me napadali da radim za Mila Đukanovića. Evo zašto Dritan traži monopol u bezbjednosnom sektoru. Ne zbog međunarodnih obaveza i EU, nego zbog ličnih interesa i uzimanja miliona od šverca”, navodi Medojević u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema njegovim riječima, Milošević ovu kriminalnu djelatnost nije mogao realizovati bez znanja i odobrenja Dritana Abazovića i “očigledno da je URA postala organizovana kriminalna grupa za šverc cigareta i kokaina, da je Dritan uspostavio partnerske odnose sa duvanskim i narko klanovima i da mu je ključni cilj bio da postane Milo umjesto Mila”.

”Ako Abazović ne završi sa lisicama oko ovoga, otvoriće se i velika sumnja u profesionalnost i nepristrasnost glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića! Milošević nije mogao ovo raditi bez dopuštenja Abazovića. GST bi morao proširiti istragu i na Dritana Abazovića koji je stotinu puta javno isticao da on stoji iza ovih akcija zaplijene cigareta i da je zbog toga smijenjen. Samo nam nije rekao da njegova Uprava carina nelegalno zaplenjuje cigarete od DPS švercera, da bi iste švercovala URA”, kaže Medojević.

Očigledno da je, dodao je, Rade Milošević “bio Dritanov Zoran Lazović koji je trebao da obavlja prljave poslove šverca cigareta i kokaina u ime i za račun Dritana Abazovića i Ure”.

”Ako Novović smogne hrabrosti i otvori istragu protiv bivšeg oremijera Krivokapića i bivših ministara Spajića i Mitrovića, brzo će se pokazati tačnim moje ocjene da je 42. Vlada bila najkorumpiranija Vlada u modernoj istoriji Crne Gore. Računi za bolesni eksperiment djelova Crkve i medijskog koncerna Vijesti i formiranje Vlade “eksperata” i “apostola” koja nije utemeljena na izbornoj volji građana pristižu. Paraliza političkog sistema, blokada institucija, nelegitimna Vlada, politički uticaj narkokartela, korupcija vode zemlju u haos i nered. Dritan Abazović i njegov specifični karakter i psihološki profil patološkog lažova i prevaranta je destabilizovao zemlju i uvodi je u haos”, zaključio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Koncert Nine Žižić za kraj “Majske priče u Prijestonici”

"Za nama su 22 dana raznovrsnog muzičkog, kulturno-zabavnog i dječijeg programa, tokom kojih je Prijestonica bila prava...

Hrvatska: Vozio auto-putem s 4,28 promila alkohola u krvi

Vozač automobila slavonskobrodskih registracija odmah je isključen iz saobraćaja te je odveden u policijsku stanicu gdje je...

Kandidati za predsjednika KSCG: Lukšića podržala čak 23 kluba,...

Lukšića su predložila 23 kluba, a Pekovića svega deset, čime je u poslednji čas on dobio minimum...

Visoke zvaničnike na inauguraciji Milatovića obezbjeđivalo preko 800 pripadnika...

Kako portal Standard nezvanino saznaje na predlog direktora Uprave policije a, a odlukom ministra Filipa Adžića formiran...

Naredne sedmice početak kampanje Poreski karavan

Tribine će se organizovati po određenom rasporedu i to za obveznike iz Bara i Ulcinja u utorak...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare