Medojević: Spajić postavio Miloševića da bi pružao logistiku švercu cigareta

Jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević pozdravio je hapšenje visokog funkcionera Ure i bivšeg direktora Uprave carina i prihoda Rada Miloševića i pozvao glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića da istragu o švercu cigareta proširi na bivšeg ministra finansija Milojka Spajića.

„Nakon otkrivanja šverca cigareta 2021. godine upravo je Spajić sa čela Uprave carina smijenio Aleksandra Damjanovića i postavio Rada Miloševića. Očigledno da je to kadrovsko rješenje bilo rezultat prethodnih dogovora da se postavi čovjek koji će nastaviti da pruža logistiku švercu cigareta i da postane sastavni dio kriminalne organizacije“, rekao je Medojević.

Prema njegovim riječima, postoji osnovana sumnja da je Spajić tokom obnašanja funkcije ministra finansija stekao ogromna materijalna sredstva koja nije prijavio.

„On je imao učešće u nelegalnom zaduživanju i švercu cigareta kao i aferu sa plaćanjem mnogih obaveza države kroz sistem privremenog finansiranja koji je neustavno uveden“, naveo je Medojević.

Jedan od lidera DF-a je kazao kako je u saznanju da je Spajić preko svoje vanbračne supruge u posljednjih godinu dana kupio tri nekretnine u Kotoru i Beogradu vrijednih više od milion eura.

„Spajić je preko svoje partnerke, s kojom ima i dijete, kupio jednu veliku vilu u Kotoru koja je plaćena 470 hiljada eura, jedan stan od 76 kvadrata i poslovni prostor od 86 kvadrata u Beogradu na vodi. Ova dva objekta u Beogradu kupljena su fiktivnim kreditom preko jedne komercijalne banke ali za taj kredit je dat keš kolateral“, rekao je Medojević.

Zaključio je kako bi sve navedeno trebalo da predstavlja osnov sumnje i za glavnog specijalnog tužioca Novovića da istragu o švercu cigareta proširi i na Spajića.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

STANDARD SAZNAJE: Kojoviću određeno tužilačko zadržavanje, kriminalna grupa koristila...

Kako je kazao Lekić, Tužiteljka je naredbom proglasila postupak tajnom zato nije u mogućnosti da saopšti više...

Šta je ANOM, aplikacija kojom je FBI namagarčio kriminalce

ANOM je predstavljan kao aplikacija koja omogućava šifrovanu komunikaciju bezbjednu od policijskog „njuškanja“. Zapravo,...

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa...

Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala...

Picula: Slogan “Evrope sad” treba da bude potvrđen reformama...

On je komentarišući izbornu trku za predsjednika Crne Gore kazao i da dobar rezultat Milatovića potvrđuje odranije...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
cikotickadjeku,
cikotickadjeku,
22/12/2022•16:56 16:56

tacno Medo, spajic, milatovic, bratiiic, je bo bo, scekic, dritko, adzic, milacic, bojovic, damjnovic svi ste zajedno svercovali, neki duze, neki krace ali to je ta UKG, svima treba sve provjeriti da znamo koliko stanova, kuca, kola, jahti, i racuna imaju