Medojević: Vlast se formira na osnovu volje birača, a ne po volji Željka i Miška

Predlaganje Brđanina, službenika policije koga su Duško Marković i Veselin Veljović postavili za šefa policije u Kotoru, za V.D. pomoćnika Direktora policije je još jedan, doduše providan i smiješan, pokušaj vlasnika Vijesti da prikriju suštinu ovog imenovanja, naveo je u saopštenju lider PzP-a Nebojša Medojević.

Kako je ocijenio, ministar MUP-a koji je lojalniji vlasnicima Vijesti nego Premijeru Krivokapiću, predložio je odanog i lojalnog partijskog (DPS) vojnika Brđanina, u skladu sa odlukom Duška Markovića i Veselina Veljovića.

“Nakon političkih sukoba u DPS-u, gdje je Đukanović obmanuo Markovića obećanjem da će njih dvojica zajedno napustiti vođenje partijom, Marković je napravio “transfer” u drugu familiju, gdje sa svojim poslovnim partnerima Tomom Čelebićem i Žarkom Rakčevićem i dalje upravlja dijelom bezbjenosnog sektora.

Zoran Brđanin je bio, kao čovjek od povjerenja, šef policije u Kotoru u vremenu kada je nastajao jedan od 5 najmoćnijih narkokartela svijeta, kome policija nije “smetala” u tom “biznisu”. Bio je u vrlo bliskim odnosima sa gradonačelnicom Kotora Majom Ćatović i aktivni učesnik poznatih kampanja DPS-a. Prema mojim izvorima iz sektora bezbjednosti nije imao nikakav autoritet među kotorskim šefovima narko klanova, koje nije dirao niti hapsio”, navodi Medojević.

Kako dalje dodaje, Markovićev i Veljovićev čovjek na mjestu direktora policije nema podršku DF-a i ne može dobiti pozitivno mišljenje Parlamenta.

Dodaje da bi, za svakog odgovornog policijskog službenika, to bio dovoljan razlog da odbije ponuđenu funkciju jer nema političku podršku Parlamenta, pa samim tim će obavljati važnu funkciju sa ozbiljnim deficitom povjerenja i legitimiteta.

“Očigledno je da su vlasnici Vijesti namjerili da slabašnu URU, koja će proći veoma loše u Nikšiću ojačaju “zdravim jezgrom DPS” Duškom Markovićem, Milicom Pejanović Đurišić i još nekim “zdravinama” iz komunističko-mafijaške sekte. Zato im je ekstremno važno, da u njihovim bezuspješnim i tragikomičnim obračunima sa DF-om, imaju pod kontrolom ANB, policiju i tužilaštvo, kao i RTCG. Uz kontrolu odbrane, kapitalnih investicija i svih javnih preduzeća, vlasnici Vijesti bi sa 5% podrške birača imala skoro 100% vlasti (izuzimajući finansije koje Krivokapić jako voli i cijeni i ne da nikome da troši pare poreskih obveznika, tajno ali organizovano, osim Ministru Mickeju).

Vlasnici Vijesti su svjesni da je konfuzno djelovanje URE u ovih nekoliko mjeseci u Vladi srozalo njihov i onako slabi rejting i povezivanje sa “zdravinama” iz DPS-a im je ostao jedini pokušaj zadržavanja vlasti i uticaja u Vladi. Gdje su kadrovi iz bezbjednosti iz DPS-a tu je šverc cigareta i droge i jasna je intencija vlasnika Vijesti da multiplikuju svoje milione učešćem u ovim razrađenim lukrativnim aktivnostima DPS-a”, smatra Medojević.

DF je neprihvatljiv u Vladi, zato što bi, kako tvrdi Medojević, prekinuli šverc i eliminisali poslušnike DPS i mafije iz državnih organa. A novo tužilaštvo bi imalo dosta posla oko djelovanja tajkuna iz druge porodice, koji su svoje milione “zarađivali” uz pomoć braće Đukanović, dodao je.

“Zato me ne čudi da je “naš” šef ANB-a uz konsultaciju i saglasnost “našeg” Premijera naredio da se prema liderima DF-a, članovima naših porodica i nekim slobodnim novinarima nastave protivustavne i nezakonite mjere tajnog nadzora. Zaduženje za ovaj kriminalni akt dobio je novopostavljeni načelnik treće uprave, izvjesni Stanović, koga ovim putem pozivam da odbije nezakonitu naredbu šefa ANB-a i da zatraži javnu zaštitu od DF.

Ideja da vladate sa 5,5% podrške birača i da pridobijate bivše DPS vojnike da sada prelete u novo jato i postanu URAŠI je pogrešna, opasna i neodrživa.

Zato građani Nikšića treba masovno da podrže listu oko DF-a i da vlasnicima Vijesti daju neophodnu prvu lekciju iz demokratije – Vlast se formira na osnovu volje birača, a ne na osnovu volje Željka i Miška”, zaključio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Opština Ulcinj traži da se zabrane okupljanja, zatvore škole,...

Kako je istaknuto, uprkos postojećim mjerama, epidemiološka situacija u toj opštini je alarmantna, te su potrebne dodatne...

Savjet CBCG usvojio šesti paket mjera podrške privredi i...

Ovim su stvorene pravne pretpostavke za implementaciju šestog paketa mjera koje su prvenstveno usmjerene ka mikro, malim...

Blažević: Meni je vrijeme da odem, a ne njemu

- Ne mogu da ustanem iz kreveta od šoka. Ne znam što bih rekao. Čuo sam se...

Šnicle u sosu od senfa

Sastojci: 1/2 šolje pilećeg bujona2 kašike koncentrata soka od jabuke4 ½ kašike senfa sa...

U posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje podmetnutog požara na...

Zahvaljujući efikasnoj reakciji pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, u posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje požara...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare