Medojević: Vukšić treba odmah da bude smijenjen, a premijer treba da se izvini članicama NATO

Vukšić je objavljivanjem tajnih informacija koje su u posjedu ANB-a na osnovu međunarodnih bezbjednosnih protokola, dobijeni od obavještajnih službi drugih država, članica NATO, ugrozio nacionalnu bezbjednost, doveo u pitanje tajnost međunarodnih operacija, ugrozio bezbjednost i operativaca ANB-a i rezidenata službi drugih država, ocijenio je predsjednik PzP Nebojša Medojević.

Lider PzP smatra da će ovaj, kako je kazao, neviđeni skandal imati ozbiljne i nepoprvaljive štete po međunarodni kredibilitet ANB-a, što može dovesti do izolacije naših službi od međunarodnih operacija koje su viđenje sa stranim službama i koje su od vitalnog značaja za nacionalnu bezbjednost Crne Gore.

“Ovdje se radi o operativnim linijima rada međunarodni terorizam i ekstremizam i organizovani kriminal, koji su i najveći bezbjednosni izazovi za našu zemlju i gdje nam je pomoć stranih partnerskih službi neophodna. Ovaj skandalozni i očigledno namjerni potez Vukšića, ne može se tretirati kao plod neznanja i nesnalaženja, već kao dobro osmišljen i planiran akt subverzije sa ozbiljnim posledicama po nacionalnu bezbjednost. Vukšić odmah treba da bude smjenjen, generalni inspektor ANB-a da pokrene internu istragu o mogućim dodatnim štetama i posledicama, Premijer odmah da pozove Ambasadora zemalja članica NATO i da im se izvini i da zvanično obavještenje o mjerama Vlade za sanaciju štete. Tužilaštvo bi moralo odmah reagovati i procesuirati Vukšića zbog teškog akte subverzije prema vitalnim nacionalnim interesima”, poručio je Medojević.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Trećina ljekara na bolovanju

U prijepodnevnim satima juče ispred domova zdravlja u Podgorici, formirani su veliki redovi, a građani su se...

Marković, Cupać, Mustafa i Dujović oslobođeni

Okrivljeni su oslobođeni jer nijesu dokazani navodi iz tužilačkog akta. Branilac Cupaća, advokat Srđan...

Aerodormi traže kredit za isplatu zarada

“Jedna od varijanti za rješavanje problema likvidnosti je uzimanje kredita. Zadovoljni bi bili sa pet miliona, ali...

NSC: Imamo čvrste dokaze o umiješanosti Rusije u predizborna...

Ovo tijelo, koje se bavi pitanjima nacionalne bezbjednosti, vojske, spoljne politike sa visokim savjetnicima za nacionalnu bezbjednost...

Ministri EU 10. maja pokreću “stratešku debatu” o Zapadnom...

Na sastanku kojim će predsjedavati šef evropske diplomatije Žozep Borelj, najavljeno je učešće specijalnog EU predstavnika za...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare