Milačić: Katnić obmanjuje javnost, Lazović na sastanke sa kriminalnim klanom išao kao sin visokog funkcionera UP

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić obmanjuje javnost izjavama da je Petar Lazović bio na tajnom zadatku kada se fotografisao i dopisivao sa pripadnicima kavačkog kriminalnog klana i sa njima razmjenjivao informacije i oružje.

Tim obmanama, ističe Milačić, Katnić “saučestvuje u radu organizovane kriminalne grupe”.

On navodi da je Lazović “na sastanak i družbu sa Belivukom” išao kao službenik Uprave policije, sin viskog funkcionera Uprave policije, svojim imenom, prezimenom i službenom funkcijom, “a ne kao nekakav tajni agent bezbjedonosnih službi”.

“Takozvani “prikriveni islednici” mijenjaju svoj identitet, sakrivaju svoje veze sa organima bezbjednosti, praćeni od čitavih bezbjedonosnih timova, i za njih se ne koriste ljudi dobro poznati javnosti”, navodi se u njegovom saopštenju.

On je podsjetio da je Zoran Lazović pravdao ulazak Belivuka u Crnu Goru “riječima da oni nisu neprijatelji Crne Gore”, te da je ovdje riječ o učešću Petra Lazovića “na partnerskom sastanku u kriminalnom korišćenju crnogorskog bezbjedonosnog sektora, a ne njegova aktivnost na posebnom zadatku Milivoja Katnića, istog onog Katnića kome nije smetao prislušni uređaj u SDT-u jer je znao ko ga sluša i kontroliše”.

“Vrijeme je da DPS počne da odgovara na pitanja jer im to može pomoći, dok im ujdrme oko snimka policajca Kneževića, ili nekog novog državnog ili sličnog udara neće pomoći, već će samo povećati broj pitanja na koja će se od njih tražiti odgovor, a tiču se cjelokupne dubine i širine kriminalizacije, aktivnosti i pljačke Crne Gore”, zaključuje Milačić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuković: Očekujem da 12. decembra izaberemo sudiju Ustavnog suda...

“Ne očekujem izvinjenje zbog nevaspitanih napada J. Milatovića i njemu sličnih, kojima sam nedjeljama bio izložen.. Očekujem...

FASHION GURU – COCO CHANEL

„Brinući se o ljepoti, treba početi od srca i duše. U suprotnom nikakva kozmetika ne pomaže.“ – Koko...

Jovanović: Imuni smo na pritiske

“Državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano...

Abazović: Očekujem da posao oko kupovine Željezare danas bude...

On je kazao da su ostali da se dogovore tehnički detalji, ali očekuje da posao danas bude...

Đukanović: Dobre vijesti na početku Samita u Tirani

Đukanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, prisustvovao je ceremoniji potpisivanja izjave o romingu između EU...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare