Milatović predstavio četvorogodišnji program Evrope sad: Imamo najbolji plan i najbolje ljude

Nosilac liste Pokreta Evropa sad na predstojećim podgoričkim izborima, Jakov Milatović predstavio je četvorogodišnji program Evrope sad Za Podgoricu.

Kako je saopšteno iz Pokreta Evrope prisutni su imali priliku da “vide konkretan, moderan i savremen plan razvoja glavnog grada u 15 tačaka”.

“Na inovativan način, kandidat za gradonačelnika Podgorice, Jakov Milatović, tematski je pristupio svakom gorućem problemu Podgorice i dao konkretno rješenje, a takođe je i predstavio ambiciozan plan razvoja 2022 – 2026, kako bi Podgorica konačno postala moderan evropski glavni grad”, naveli su u saopštenju.

Milatović je izjavio da listu čine uglavnom mladi ljudi, od kojih je skoro polovina mlađih od 35 godina.

”Na listi je zastupljeno 47 odsto žena jer se nismo bavili nametnutom formom nego suštinom. Našu listu obogatilo je 10 magistara, četiri doktora nauka i tri doktora medicine. Okupili smo sposobne, ostvarene i poštene ljude koji imaju namjeru da učine ovaj grad boljim”, izjavio je Milatović.

Program Pokreta Evropa sad, kako se navodi, za Podgoricu stavlja građane i njihove potrebe na prvo mjesto, čineći njihov život kvalitetnijim.

Program predviđa, kako dodaju, i unapređenje uslova za razvoj privrede sa posebnim fokusom na zanatlije, mala i srednja preduzeća.

Predstavljajući program Milatović je istakao 15 ključnih ciljeva koji će učiniti život u Podgorici kvalitetnijim.

“Povezana Podgorica (unapređenje putne infrastrukture koja će rasteretiti saobraćaj u Podgorici izgradnjom novih bulevara, mostova i boljom organizacijom javnog prevoza uz izmještanje dijela pruge); Ekonomski snažna Podgorica (izgradnja Podgorica Biznis distrikta, uz poreske olakšice i privlačenje stranih investitora i ekonomiju baziranu na znanju koja će povećati zaposlenost); Obnovljena Podgorica (između ostalog podrazumijeva urbanu regeneraciju Stare varoši, rekonstrukciju glavnog gradskog trga i kreiranje kreativnih habova); Podgorica – grad kulture (uključuje izgradnju Gradskog muzeja, završetak Gradskog pozorišta i izgradnju Centra izvorne muzike “Ksenija Cicvarić” kao i valorizaciju kulturnih dobara poput Duklje, Meduna, Ribnice i digitalizaciju kulturne baštine)”, naveo je Milatović.

Među ključnim ciljevima koje je predstavio Milatović je i “depolitizovana Podgorica (koja podrazumijeva profesionalizaciju gradske uprave, unapređenje korporativnog upravljanja u lokalnim preduzećima, meritokratiju pri zapošljavanju)”.

“Okrečena Podgorica (nove fasade na svim zgradama i umjetnički murali na izabranim javnim površinama); Podgorica – grad mladih (izgradnja novih škola i vrtića, uvođenje posebne linije za đake, razvoj studentskih domova i kreiranje platforme za podršku mladima pri kupovini prve nekretnine); Prostorno uređena Podgorica podrazumijeva reviziju planske dokumentacije i izradu prostorno urbanističkog plana Podgorice; Čista Podgorica (bolja dostupnost kanti i kontejnera za smeće, uklanjanje svih divljih odlagališta otpada i unapređenje rada preduzeća Čistoća); E – Podgorica (digitalizacija gradske uprave i pametno upravljanje servisima grada)”, rekao je Milatović.

Podgorica – turistička destinacija koja podrazumijeva “izgradnju “Crnogorskog sela“ kao prepoznatljive turističke atrakcije, razvoj vinskog, kulturnog i kongresnog turizma kao i projekte koji bi stavili fokus na Podgoricu – grad na brdima i grad na rijekama, jedan je od ciljeva.

“Zelena Podgorica, (obnavljanje zelenih prstenova oko grada, izgradnja pametnih sistema za detekciju požara i intenzivna sadnja novih stabala); Zdrava i socijalno odgovorna Podgorica (izgradnja gradske bolnice i domova zdravlja na neophodnim lokacijama, kao i osmišljavanje mjera za jačanje stope nataliteta, pogotovo u seoskim područjima); Podgorica – grad ugodnog staranja (kreiranje programa intergeneracijskog mentorstva mladih osoba od strane starijih građana, subvencionisanje notarskih troškova za sačinjavanje testamenta i izgradnja gerentološkog centra); Podgorica – grad dualne ekonomije (izgradnja “Podgoričke kuće“ za potrebe plasiranja domaćih proizvoda i siguran otkup, kao i bolju infrastrukturu u seoskim područjima oko Podgorice)”, istakao je on.

Zaključio je da nikada više Podgorica ne smije biti podijeljena na poziciona i opoziciona naselja.

”Zato je nosilac liste Evrope sad! pored 15 cjelina prezentovao i program razvoja za svako od podgoričkih naselja ponaosob, ukazujući na potrebu da Podgorica konačno postane grad ravnomjerno razvijenih naselja”, zaključio je Milatović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sekulić: Skidanjem imuniteta namjeravaju da me ponize i isprljaju...

Ona kaže da ju je vijest o zahtjevu za ukidanje poslaničkog imuniteta od strane SDT-a zatekla na...

Zirojević: Radujemo se što će ova gomila gluposti dobiti...

" Nego, šta ćete kad, kao i sve vaše laži i namještaljke, i ova doživi totalni fijasko?...

Konzumiranje ove zdrave grickalice smanjuje apetit i ubrzava gubitak...

Istraživači su otkrili da konzumiranje od 30 do 50 grama orašastih plodova bogatih hranljivim materijama pomaže u...

Tuča u parlamentu Turske, poslanik opozicije u bolnici zbog...

Tuča je izbila tokom rasprave o državnom budžetu za 2023. godinu. „Njegovo stanje se...

Bošković: Glasaću da mi se skine imunitet, ponosan sam...

On je poručio da će u Skupštini glasati da mu se skine imunitet. “U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare