Mitrić: Rekonstrukcija Vlade igra mačke i miša

Nigdje u svijetu nema, osim u Crnoj Gori, da neka Vlada opstaje bez podrške parlamentarne većine, kazao je u bivši predsjednik Ustavnog suda profesor Blagota Mitrić u jutarnjem programu Gradske televizije.

“Kvaka je u tome što se konstituenti vlasti stalno pućikaju što bi rekla pilanska djeca, sve preko plota niko neće da pozove na tuču odnosno na izbore, jer znaju da će izgubiti. Ako DF skine premijera izgubiće masu glasova, ako premijer podnese ostavku Vlada pada i obavezni su parlamentarni izbori, a onda on gubi dio svojih birača jer se sprema da osnuje svoju stranku”, objašanja Mitrić.

Priču oko rekonstrukcije Vlade vidi kao igru mačke i miša u kojoj je glavni Dritan Abazović.

“Abazović je odlučujući, ali koči rekonstrukciju, jer mu njegova baza, mislim na rukovodstvo partije, ne da i mora se držati imidža. Tako država propada i tako narod siromaši”, ističe profesor Mitrić.

DPS, kaže, nije izgubio na izborima, već nije radio ništa zadnje četiri godine i sam je sebi na izborima dao auto gol, ali je znao da vlada. Ovi se zovu espertska vlada ali, dodaje, znanje ne pokazuju.

U akciji dovođenja vojnim helikopterima mitropolita Joanikija na ustoličenje u Cetinjski manastir 5. septembra, kaže, došlo je do odstupanja od prava.

“To nije bio vojnički i posao Ministarstva odbrane. I zabrana ustoličenje i mirne demonstracije bile su van prava jer je crkva odvojena od države i nema što da se država i političke partije miješaju u ustoličenje i postavljanje Joanikija. Čelnici policije Zoran Brđanin i ministar Sergej Sekulović imali su pravo da odbiju da policijskim helikopterom prevezu crkvene starješine jer je procjena bila da je opasno i da nisu dobri uslovi za let, a i nije uobičajeno. Ne bi propali ni država ni crkva da se to odložilo nekoliko dana”, zaključio je Mitrić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Protestna šetnja od Hrama do Vlade, sa okupljenim građanima...

Građani su se okupili ispred Hrama Hristovog vaskrsenja, a potom krenuli u protestnu šetnju do zgrade Vlade.

Francuska kompanija nastavlja sa izvozom opasnog materijala iz Crne...

Iz Bijele je danas isplovio brod DAKOTA sa ukupno 7500 tona kontaminirane zagađene zemlje koja će biti...

Evropska agencija za ljekove odobrila antikovid pilulu Pakslovid

„Pakslovid je prvi antiviralni lijek koji se primjenjuje oralno koji je preporučen u EU za liječenje kovida-19“,...

Bogdanović: Krivokapić bio potpuno u pravu kada je rekao...

Ističe da smo jedina država u kojoj vlast organizuje proteste protiv sebe. " Jedina...

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije: Milanović postao državni neprijatelj Ukrajine

Tačnije, njegovo ime nalazi sa na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samoproglašenih neprijatelja Ukrajine.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare