test

Mitrović: Potvrđeno da je Dječji dom bez licence

Standard

22/02/2022

09:19

Koleginice Savić, istina je da je najvažnije da JU Dječji dom ''Mladost'' Bijela nesmetano funkcioniše, posvećeno i profesionalno brine o djeci, zahvaljujući posvećenom i odgovornom radu zaposlenih u domu, kazao je u reagovanju poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Ivan Mitrović.

“Međutim, takođe je istina da Vašom krivicom, ali i krivicom nadležnog ministarstva, dom trenutno pruža uslugu smještaja u suprotnosti sa zakonom, bez licence za rad”, naveo je on.

Kako je kazao, važno je, a radi crnogorske javnosti da konstatujemo i sljedeće: “jedini ko je u ustanovi, kako do aprila 2020. godine a tako i nakon aprila, bio odgovoran za podnošenje zahtjeva za produženje licence ste upravo Vi (kadar Prave Crne Gore i aktuelna direktorica doma), kao dugogodišnji rukovodilac Službe za opšte i pravne poslove Dječjeg doma, kome je to bilo u opisu radnog mjesta propisanog Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta”.

“Nakon Vašeg saopštenja stiče se utisak da Zahtjev za produženje licence nijeste podnijeli zbog lične ambicije, a sve u cilju smjene dojučerašnje koleginice”, zaključio je Mitrović.

Izvor (naslovna fotografija):

Ivan Mitrović

Ostavite komentar

Komentari (0)