Mladi DPS Danilovgrad: Nećemo izdati pretke, nećemo izdati Crnu Goru

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Danilovgrad je sinoć upriličio prijem više od 40 novih članova, saopšteno je iz te stranke.

Kako ističu, članske karte su uručili predsjednik Opštinskog odbora DPS Danilovgrad Vukota Stanišić i predsjednica Savjeta mladih Slađana Pavlović, a uručenju su prisustvovali i predsjednica opštine Zorica Kovačević i član IO DPS Danilovgrad Aleksandar Pavićević.

Pavlović je poželjela dobrodošlicu mladim u, kako je kazala, najjaču i najveću političku partiju u Crnoj Gori i partiju koja u kontinuitetu pobjeđuje, čiji je predsjednik Milo Đukanović.

Ona je poručila da je jasna vizija ono što razlikuje DPS od drugih partijskih subjekata, ali i da su mladi svjesni da je vizija bez akcije samo san, dok je akcija bez vizije noćna mora i gubljenje vremena.

DPS, dodala je Pavlović, zna da jedino vizija sa akcijom mijenja svijet, a DPS ima viziju i nepokolebljivo i naporno radi da je i ostvari.

“DPS je u kontinuitetu najjača partija u Crnoj Gori jer ima jasnu viziju – obezbijediti život po mjeri mladog čovjeka. A ko može najbolje znati šta je najbolje za nas mlade, bez mi sami. Zato Demokratska partija socijalista konstantno uključuje nove mlade ljude i daje im šansu i ukazuje povjerenje da svoju energiju i ideje usmjere i realizuju na pravi način”, naglasila je.

Kako je kazala, sve u životu je refleksija onog što odlučimo i izaberemo danas.

“Zato mi je drago da ste donijeli pravu i najbolju odluku kako bismo živjeli život kakav zaslužujemo. Između onog što želimo i onog što je ispravno, opredjeljujemo se za najbolje. Za DPS. Za Crnu Goru”, poručila je Pavlović.

Podsjetila je i da sadašnje generacije mladih ne pamte ratove, ali da iz priča roditelja mladi znaju za šta su se preci borili i krv prolili.

“Pred nama su izbori za očuvanje ideala naših roditelja i predaka – očuvanje Crne Gore. Onog što su oni stvarali za nas. Da njihova djeca i unuci žive kako zaslužuju. Zato idemo zajedno i odlučno. Za nas! Za naše porodice”, poručila je.

Preci su nam, istakla je, Crnu Goru vjekovima stvarali.

“Nama u amanet ostavili. Da je vječnom očuvamo. Da je ponosnom činimo. Mi Crnu Goru ne smijemo i nećemo izdati. Mi naše pretke ne smijemo i nećemo izdati 30. avgusta. Odlučno za Crnu Goru! Da bude vječna”, zaključila je Pavlović.

Stanišić je podsjetio mlade na teška vremena u kojima je Crna Gora stvarana i kako su se generacije njihovih roditelja borile za obnovu državnosti i nezavisnosti Crne Gore, te je istakao da je došao trenutak da se Crna Gora sačuva od ponovnih sličnih napada i potiranja njenih vrijednosti.

Poželjevši dobrodošlicu mladim članovima u najjaču partiju i partiju sa vizijom, predsjednik Opštinskog odbora DPS izrazio je uvjerenje da će mladi zajedno sa iskusnim kolegama nastaviti da izgrađuju modernu Crnu Goru i državu koja baštini evropske vrijednosti.

Predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević je pozdravila odluku mladih Danilovgrađana da pristupe partiji kakva je Demokratska partija socijalista koja izgrađuje i Danilovgrad i Crnu Goru po njihovoj mjeri.

“Navela je da su mladi aktivni sudionici u kreiranju politika na lokalnom nivou, da im se u kontinuitetu pruža i pružaće se šansa da stvaraju ambijent u kakvom žele da žive. Podsjetila je na aktivnosti opštine koje su usmjerene na otvaranje novih radnih mjesta, unapređenje infrastrukture, turističkih potencijala i bolji život Danilovgrađana. Izrazila je uvjerenje da će Danilovgrad i Crna Gora 30. avgusta slaviti još jednu izbornu pobjedu čime će se nastaviti stvaranje moderne i evropske države”, zaključuju u Savjetu mladih DPS Danilovgrad.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Pompeo: Rusija neće moći da utiče na rezultat izbora...

“Jasno smo stavili do znanja Rusima da su svi takvi pokušaji nedopustivi i siguran sam da ćemo...

SAD pozvale Jerevan i Baku da odmah prekinu neprijateljsva

Stejt department je saopštio da bi obje strane trebalo da trenutno prekinu s nasiljem, kao i s...

Migrant provalio u kuću u Hrvatskoj pa ostavio poruku:...

Na razbijenim staklima pronađeni su tragovi krvi, a na ulaznim vratima je izgrebana poruka: “Oprosti, prijatelju, ali...

Premijer Jermenije: Jedini zadatak naše vojske – da pobijedi

„Naše oružane snage imaju samo jedan zadatak, a to je da pobijede. Cijeli jermenski narod, kao i...

Objektivni su razlozi zbog kojih igra još nije na...

Realno je da Budućnost ima velike probleme u igri poslije duge pauze koju su imale igračice nakon...

NAJČITANIJE

Pojašnjenje mjera NKT-a: Evo koje su nove mjere za...

Portal Standard izdvojiće koje mjere stupaju na snagu od ponedjeljka po opštinama, radi boljeg razumjevanja.

DA SE NE ZABORAVI – HRONOLOGIJA JEDNOG BEŠČAŠĆA –...

Skoro pa izlizana sintagma da se istorija ponavlja dobila je puno značenje u novoj crnogorskoj realnosti. Procesi...

Andrija Ćetković: Jedini razlog ove trodnevne naručene hajke...

Njegovo reagovanje prenosimo u cjelosti: Koristim ovu priliku da vas obavijestim o neprofesionalizmu i...

IJZCG objavio novu listu za mjere u opštinama: Promjene...

Promjena u odnosu na jučerašnju listu je da je i Kotor u grupi KI 400 - 799.

ABAZOVIĆ: Nećemo uslovljavati mandatara, sektore bezbjednosti ne možemo dati...

Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović je u skupštinskom holu u toku pauze zasijedanje Parlamenta rekao...

Komentari

avatar