Montenegro International: Tužilaštvu dostavljeni dokazi o biračima iz Srbije

NVO Montenegro International (MI) dostavila je danas Vrhovnom i Specijalnom državnom tužilaštvu dokaze o jednom broju lica koja su upisana u birački spisak za Opštinu Nikšić i birački spisak države Srbije, sa zahtjevom da se ista u skladu sa zakonom procesuiraju i pokrene postupak oduzimanja crnogorskog državljanstva, saopšteno je iz NVO MI.

Prema njihovim riječima, u dopuni jučerašnje krivične prijave se traži krivično pocesuiranje državljana Srbije i drugih zemalja koji budu glasali na sjutrašnjim izborima u Nikšiću, kao i odgovornih u Ministarstvu unutrašnjih poslova za poslove evidencije biračkog spiska i spiska crnogorskih državljana.

“Podsjećamo vas na zahtjev iz prethodne krivične prijave da od granične policije zatražite podatke o svim licima koja su u proteklih 45 dana ušla na teritoriju crne gore i da na osnovu prikupljnih podataka izvršite provjeru da li se navedena lica nalaze u biračkom spisku za opštinu Nikšić i biračkom spisku Srbije i Bosne i Hercegovine, i da u skladu sa zakonom krivično gonite lica koja su glasala, a da za to nisu imala pravo, kao i sve nadležne koji su dozvolili kršenje zakona i miješanje u izborni proces u Nikšiću. Takođe, za sva lica za koja se utvrdi da su kršila zakon o biračkom spisku i zakon o crnogorskom državljanstvu, zahtijevamo oduzimanje crnogorskog državljanstva i pokretanje postupka protiv nadležnih lica u Ministarstvu unutrašnjih poslova koja su dozvolila isto i nisu postupala u skladu sa službenom dužnošću”, navodi se u prijavi.

Uz dopunu prijave dostavljeni su podaci iz biračkog spiska Srbije koji su javno dostupni na internetu protiv sljedećih lica koja se nalaze u biračkom spisku za Opštinu Nikšić:

Podsjećamo, u birački spisak za glasanje na izborima u Nikšiću upisana je i cijela porodica Bogoljuba Šijakovića, nekadašnjeg ministra u Vladi Srbije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare