Mugoša: Prihvaćena inicijativa za saslušanjem nadležnih u resoru rada i socijalnog staranja

Potpredsjednik i poslanik SD-a Boris Mugoša istakao je da je na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje jednoglasno prihvaćena njegova inicijativa da se, kako je naveo, tokom juna održi saslušanje nadležnih u resoru rada i socijalnog staranja, resornog ministra i direktora Zavoda za zapošljavanje, povodom dvije veoma aktuelne teme, koje zaokupljaju sa punim pravom značajnu pažnju javnosti.

U pitanju su, kako je kazao, teme koje se odnose na kašnjenje sa isplatama subvencija poslodavcima za zapošljavanje lica sa invaliditetom, kao i na realizaciju programa “Osposobljavanje za rad kod poslodavca” i “Osposobljavanje za samostalan rad”.

“Prema informacijama iz javnosti, kao i od strane građana koji su me direktno kontaktirali, više mjeseci se kasni sa isplatama subvencija poslodavcima za zapošljavanje lica sa invaliditetom, što je dovelo do toga da mnoga lica sa invaliditetom ne primaju zaradu duži vremenski period a takođe, zbog kašnjenja u isplati subvencija, pojedini poslodavci se nisu mogli prijaviti da iskoriste mehanizam reprograma poreskih potraživanja”, rekao je Mugoša i ukazuje da je zbog svega toga neophodno o toj temi održati saslušanje nadležnih u resoru rada i socijalnog staranja.

Kada je u pitanju realizacija programa “Osposobljavanje za rad kod poslodavca” i “Osposobljavanje za samostalan rad”, koje sprovodi Zavod za zapošljavanje, Mugoša navodi da je ta problematika izazvala veliku pažnju javnosti jer se dovodi u pitanje kome su i u kom iznosu dodijeljena sredstva po navedenim programima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa...

Plantažama milion i po iz tekuće budžetske rezerve

U Informaciji se navodi da je nevrijeme koje je 23. juna 2022. pogodilo Glavni grad i opštinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare