Murić: RTS se potrudio – u izbornoj kampanji dobili smo četiri oka koja budno prate dešavanja u Crnoj Gori

Crna Gora i Srbija – dva oka u glavi, krilatica je koja budi različite sentimente na ovim prostorima, kazao je Darvin Murić, glavni i odgovorni urednik Raskrinkavanje.me.

Iz Srbije ka Crnoj Gori, odavno su skoro sve oči uprte u crnogorske izbore. Naročito oči političara, urednika, novinara, voditelja i gostiju u studiju… I može se reći da manje očiju gleda ka, na primjer, Novom Sadu ili Nišu, kada se u tim gradovima bira vlast”, saopštio je Murić.

Na poglede iz tabloida i jutarnjih programa su skoro, kaže, svi već navikli, ali često se zaboravi da” jedno oko iz Beograda pažljivo posmatra predizborne aktivnosti u Crnoj Gori, poput Sauronovog oka koje posmatra Srednju Zemlju”.

“Ovo misteriozno oko se naziva još i magazinom i emituje se u udarnom terminu javnog servisa – Radio-televizije Srbije. Magazin „Oko“ se tokom predizborne kampanje vrlo intenzivno bavio našim izborima. Tako su imali temu – „Slučaj Milojka Spajića – ko će biti predsednik Crne Gore“. Kada je izborna komisija iz Beograda, a koja nije savezna, praktično odlučila da Spajić ne može učestvovati na izborima, „Oko“ se okrenulo drugim kandidatama pa je uslijedila tema „Milo, Jakov, Andrija – ko će biti predsednik Crne Gore“, ukazao je Murić.

Nakon prvog kruga izbora uslijedio je naslov – „Crna Gora, Milo ili Jakov“, da bi na kraju, dodaje Murić, emisija sa selektorom fudbalske reprezentacije Srbije, Draganom Stojkovićem Piksijem, u kojoj se govori i o meču sa Crnom Gorom, dobila sugestivno ime – „Evropsko sad“.

Doduše, kako navodi, Jutjub im je uklonio emisiju zbog toga što su koristili snimke koji su vlasništvo UEFA-e.

“Pretpostavljamo da vam nije potrebno pisati o detaljima ovih emisije – svaka pristrasnost je sasvim slučajna, ispoštovano je pravilo dvije strane, ali im jedna strana nije bila dostupna”, naglašava Murić.

Kada prelistate Jutjub kanal ovog magazina, dalje navodi, vidjećete da RTS-ovo oko preko plota gleda samo ka Ukrajini, Rusiji i – Crnoj Gori i da “jedino te zemlje zavređuju medijsku pažnju izvan uže Srbije”.

“Tako smo u ovoj kampanji dobili četiri oka koja budno prate sva dešavanja u Crnoj Gori. Do sada su nam bila poznata mitska bića sa jednim okom, ali se RTS potrudio da kreira i ovo sa četiri, i to u jednoj glavi. Oko moje glave, rekao bi pjesnik”, zaključio je Murić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare