test

Mustafić: Šahmanović da svoju poziciju ne zloupotrebljava za privatne političke izlete

Standard

12/04/2024

10:40

Predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori Suljo Mustafić poručio je danas kako su izjave potpredsjednika tog tijela Bejta Šahmanovića njegove lične opservacije.

Ono što je Šahmanović saopštio u svom jučerašnjem komentaru, kako dodaje Mustafić, ni na jedan način nijesu zvaničan stav niti usaglašena promišljanja Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

“Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, kao krovna institucija bošnjačkog naroda, nije i ne može biti poligon za dnevnopolitička nagornjavanja, niti se pozicije i funkcije u njemu trebaju koristiti kao platforma za politička konstruisanja. Vijeće je , zakonski i institucionalno,skup izabranih predstavnika naroda, različitih političkih pogleda i ubjeđenja, ali je iznad pojedinaca, te je kao takvo u obavezi uvažavati sve bošnjačke različitosti, okupljene oko izgrađivanja nacionalnog koncenzusa o vitalnim identitetskim pitanjima”, saopštio je Mustafić.

Misija i uloga Bošnjačkog vijeća, dodaje on, nije lijepljenje političkih etiketa.

“Niti artikuliranje ličnih političkih ambicija bilo kojeg pojedinca, već briga o zaštiti i očuvanju bošnjačkog identiteta, jezika, kulture i tradicije u Crnoj Gori. U tom smislu, uvažavajući njegovo demokratsko pravo kao slobodnog pojedinca,apelujemo na gospodina Šahmanovića da čuva institucionalni integritet Vijeća i da svoju poziciju potpredsjednika Bošnjačkog vijeća ne koristi i ne zloupotrebljava kao paravan za privatne političke izlete”, dodao je on.

Izvor (naslovna fotografija):

Suljo Mustafić

Ostavite komentar

Komentari (0)