test

Neće biti bolje, “ali samo nama neradnicima”: Stranka biroa nerada Crnog Đurišića ne izlazi na izbore

Standard

25/02/2018

07:10

FOTO: Standard

Taman kad smo pomislili da bi crnogorskih predsjednički izbori 15. aprila mogli, makar malo, da nas nasmiju jer je Podgoričanin Ranko Crni Đurišić iz tzv. Stranke biroa nerada najavio kandidaturu uz krilaticu “Biće bolje, ali samo nama neradnicima”, vratili smo se u zbilju. Crni, koji je obećao “teški nerad” i da će da “preleži” četvorogodišnji mandat ako pobijedi, za Standard je potvrdio da je odustao od borbe za glasove i skupljanja potpisa.

“Odustao sam jer sam sebi samo stvorio probleme. Jedni kažu da me Milo (Đukanović) kandiduje da bih opoziciji uzeo glasove, a neki drugi potpuno drugačiju priču. Nije zdrava atmosfera. Ima tu kompleksa i pritisaka. Da ne bih morao da se selim odavde, odlučio sam da se manem toga. Bilo je pametnije da sebi ne pravim probleme, imam fin život ništa mi ne fali”, rekao je on.

Crni 1

Crni je siguran da bi mogao da skupi neophodnih oko osam hiljada potpisa za kandidaturu.

“Baš je bilo dobro krenulo. Imao sam ljude koji bi se bavili kampanjom i medijima. Ali, uslijed određenih pritisaka odlučio sam da ne ulazim u to”, objasnio je Đurišić.

Na pitanje Standarda od čega bismo živjeli ako bismo se svi rukovodili idejom da treba da bude bolje ali samo neradnicima, on kaže:

“Pa, tako što bismo preuzeli ovo što je pokradeno”, poručuje Crni.

On je nedavno postao zvijezda Instagrama na kom ga prati skoro 18 hiljada ljudi.

https://www.instagram.com/p/Bffgt2pglgPDrVg4wGFULN0wwVCInT8z75bl8g0/?taken-by=stranka_biroa_nerada

Na njegovom profilu se svakodnevno objavljuju video snimci i fotografije na kojima, pretežno omladina, koja broji zelene, žute i ljubičaste novčanice u “bijesnim” kolima ponavlja Đurišićevu ideju vodilju “Biće bolje, ali samo nama neradnicima”.

Ipak, ona još nije postala politička ideja, pa Stranka biroa nerada ne može da se glasa, već samo da se zaprati na društvenim mrežama.

M.M.

Izvor (naslovna fotografija):

Ranko Đurišić Crni

Ostavite komentar

Komentari (0)