Nikolaidis: Razrješenjem Đukanovića lideri skupštinske većine žele uvesti Crnu Goru u vanredno stanje bez izbora

Saopštenje Demokratskog fronta da će skupštinska većina od 41. poslanika razriješiti predsjednika države, a policija po kućama hapsiti neistomišljenike pokazuje istinsku političku namjeru tog saveza, ali i ostalih partija sa kojima imaju većinu da uvedu vanredno stanje, unište institucije i sprovedu fašizaciju društva, ocijenio je književnik Andrej Nikolaidis za Gradsku RTV.

Partije koje traže razrješenje predsjednika države i prijete hapšenjima političkih neistomišljenika, žele suspenziju svih institucija, kaže Nikolaidis. Podsjeća da je na sličan način i Hitler došao na vlast u Njemačkoj i odmah uveo neprekidno vanredno stanje, koje su nedavno tražili i lideri DF-a.

“Oni ga ne mogu proglasiti formalno jer ga proglašava predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović, ali ga mogu objektivno izazvati. Njima treba da uklone Đukanovića da ne bi mogao postojati niko ko bi raspisao sljedeće izbore. Time se ulazi u vanredno stanje bez izbora, suspenduje crnogorska demokratija i oni nastavljaju da vladaju sa Demokratama i premijerom kome je izglasano nepovjerenje, Dritanom Abazovićem bez izbora. Jedina institucija koja objektivno funkcioniše jeste predsjednik Vlade, odnosno kancelar, odnosno firer, kako god hoćete. Cilj je permanentno vanredno stanje, suspenzija svih institucija i situacija u kojoj će oni moći zavesti teror i sprovesti ono što je njihova politička agenda”, kazao je Nikolaidis.

Lidere partija koje imaju 41. poslanika ne interesuje što nema utemeljenja u Ustavu da smijene predsjednika države, uvjeren je Nikolaidis.

“Ovdje je riječ o potpunoj eroziji pravne države. Paradoks je u tome, dok stranim partnerima saopštavaju da rade na jačanju pravne države, oni iz temelja uništavaju svaki trag, dok tvrde da rade na jačanju crnogorske demokratije, oni sistematski uništavaju i posljednje tragove crnogorske demokratije”, pojašnjava Nikolaidis.

Ne bi bilo prvi put, navodi, da se društvo na takav način nađe u fašizmu.

“Mnogi pametni ljudi su primijetili da fašizam uvijek, po pravilu, na vlast dolazi u koaliciji sa takozvanim liberalnim partijama. U ovom slučaju to je URA. I ja sam to više puta pisao, direktno se obraćajući Miodragu Peroviću koji je master majd čitave operacije i čovjek koji je lično najodgovorniji za fašizaciju crnogorskog društva i ono što će se nama desiti ukoliko ovu vrlo opasnu zamku ne uspijemo da izbjegnemo”, zaključio je Nikolaidis.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Cijene nafte porasle prema 78 dolara

Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 78 dolara, zbog očekivanja da će ublažavanje...

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare