NVO MI podnijela krivičnu prijavu protiv Sadikovića i NN lica GP URA

NVO Montenegro International podnijela je danas krivičnu prijavu državnom tužilaštvu protiv Seada Sadikovića i NN lica iz Građanskog pokreta URA zbog osnovane sumnje u izvršenje krivičnih djela u iz čl. 198 (Povreda ugleda Crne Gore), čl. 370 (Izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje), čl 398 (Izazivanje panike i nereda), čl. 399 (Nasilničko ponašanje), kao i iz čl. 24 (Podstrekavanje) Krivičnog zakonika Crne Gore

“U subotu veče 20. marta 2021. godine u Bijelom Polju desio se incident čiji učesnik je pomenuti Sadiković, za koji postoji osnovana sumnja da je podstreknut od strane NN lica iz Građanskog pokreta URA sa namjerom da se izazove fabrikovana afera o ”brutalnom napadu” na lice koje je u svom profesionalnom životu novinar TV ”Vijesti”, kako bi se isti okarakterisao kao napad „crnogorskih komita“ na novinara ove TV kuće, o čemu svjedoči izjava i medijski izvještaji medijskog koncerna Vijesti, koje su u početku prenijeli i drugi mediji. Na osnovu svih dostupnih informacija, pomenuti Sadiković u incidentu nije učestvovao kao novinar, već kao običan građanin, koji je incident sam izazvao”, navodi se u prijavi.

Da se radi o brutalnoj laži i manipulaciji naknadno su pokazali video snimci iz Bijelog Polja na kojima se vidi da je Sadiković napao grupu mladih sa namjerom da incidentom sebe predstavi kao političku žrtvu učesnika patriotske vožnje koja se u to vrijeme dešavala u Bijelo Polju.

“Na osnov sumnje da se radi o fabrikovanom događaju ukazuje i fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama o navodnom susretu pomenutog Sadikovića sa svojim partijskim saborcima iz Građanskog pokreta URA istog dana, kao i lažni iskaz Sadikovića medijima o napadu na njega, što su opovrgli video snimci koji su se pojavili u javnosti”, dodaje se u prijavi.

Iz NVO Montenegro International ističu da medijsko spinovanje, sa namjerom da se napadač pretvori u žrtvu i fabrikovanjem incidenta protiv ”omraženih” patriotskih snaga koje, prema mišljenju koncerna Vijesti i Građanskog pokreta URA ”pospješuju maligni crnogorski nacionalizam”, ima za cilj izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje (čl. 370) i izazivanje panike i nereda (čl 398) Krivičnog zakonika Crne Gore.

Na video snimcima koji su se pojavili u javnosti jasno se vidi nasilničko ponašanje Sadikovića (krivično djelo iz čl. 399 iz KZCG) prema grupi mladih lica kojima isti praktično može biti đed.

“Da je pomenuti Sadiković izvršio i krivično djelo iz čl. 198 (Povreda ugleda Crne Gore) Krivičnog zakonika Crne Gore pokazuje screenshot sa Instagram profila njegovog sina na kome se državna zastava Crne Gore prikazuje kao ratni trofej njegovog oca protiv „komita“, dodaju iz Montenegro International.

Foto: Montenegro International

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare