Odbor DPS Glavnog grada: Mandić planira da litije pretvori u šatorsko naselje

Demokratski front sebe vidi kao političko krilo crkvenih protesta, pa sugerišu Mitropoliji crnogorsko primorskoj da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje, navodi se u reagovanju podgoričkog Odbora DPS-a. na izjavu lidera Demokratskog fronta Andrje Mandića koji je kazao da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

U DPS-u navode da opravdano sumnjaju da se jedan od lidera DF-a Andrija Mandić odselio iz Crne Gore, jer ga, kako dodaju, nigdje nema sem na regionalnim televizijama, sa čijih se programa ne skida. 

“Zauzet silnim medijskim aktivnostima, u pokušaju da crkvene proteste veže za svoj lik i djelo, a ponajviše za svoj Demokratski front, Mandić juče nije ni za Vulina imao vremena. Iako je bilo za očekivati da će pokazati zahvalnost, ako ništa drugo bar zbog one spomen medalje za podvige sa kraja prošlog vijeka”, poručuju iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

Očigledno je, kako navode iz DPS-a, da Mandić ima važnija posla.

“Osim što, na svojoj beogradskoj medijskoj turneji, namjerno pogrešno tumači Zakon o slobodi vjeroispovjesti, on ne preskače svaki put da spomene zasluge Demokratskog fronta za početak protesta. Na taj način poručuje crkvi da je upravo Front taj koji je inicirao pobunu”, kažu iz OO DPS Podgorica.

Kažu da je Mandića nedavno Episkopski savjet opomenuo da ne politizuje proteste.

Ističu da Mandić upravo u najnovijem medijskom uratku, otkriva novu strategiju DF.

“Tom strategijom, kojom bi se ucijenila i paralisala država, a život u Podgorici postao nemoguć. DF koji sebe očigledno vidi kao političko krilo crkvenih protesta to sugeriše Mitropoliji da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje”, poručuju iz podgoričkog DPS-a.

Podsjećaju da je na pitanje novinara šta poslije datuma do kojeg čekaju ukidanje Zakona, Mandić kaže da se nakon toga treba okupiti u Podgorici i ostati tu, dok se ne povuče zakon.

“Praktično, da se ponovi, jesen 2015. koju pamtimo po jurišu na Skupštinu i po tome da je komandant jurišne vojske, vrijeme najžešćih borbi ispred parlamenta, nasrtaja na policiju i crnogorske institucije, proveo u Kristalu, dovršavajući koljenicu”, zaključuje se u saopštenju podgoričkog DPS-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Đukanović otputovao u Antaliju, sastaje se i sa Erdoganom

"Ovogodišnjim Samitom, kojim predsjedava Turska, obilježava se 25. godišnjica osnivanja SEECP-a, inicijative čiji je primarni cilj jačanje...

Po nalogu Osnovnog tužilaštva u Herceg Novom lišena slobode...

Kako se navodi u saopštenju ODT Herceg Novi, u samom događaju učestvovala su tri lica od kojih...

Vukčević: Dosta je bilo rušenja volje građana

"Da je premijer iskazao iole poštovanja kao što je to uradio sa Cetinjanima i Komitama vjerovatno bi...

UCG: Prijave za sezonsko zapošljavanje mladih počinju danas

"Karijerni centar je kroz saradnju sa NVO Udruženje ugostitelji okupio 86 renomiranih poslodavaca iz oblasti turizma i...

Banović: Nikšiću ne dolikuje Kovačević, Crnu Goru treba da...

"Najgnusniji dogadjaj koji je mogao da se desi crnogorskom društvu koje teži da bude gradjansko, evropsko, jedan...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare