Odbor DPS Glavnog grada: Mandić planira da litije pretvori u šatorsko naselje

Demokratski front sebe vidi kao političko krilo crkvenih protesta, pa sugerišu Mitropoliji crnogorsko primorskoj da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje, navodi se u reagovanju podgoričkog Odbora DPS-a. na izjavu lidera Demokratskog fronta Andrje Mandića koji je kazao da građani koji protestuju protiv usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti treba da saopšte koji je to dan do kada će čekati da se Zakon povuče.

U DPS-u navode da opravdano sumnjaju da se jedan od lidera DF-a Andrija Mandić odselio iz Crne Gore, jer ga, kako dodaju, nigdje nema sem na regionalnim televizijama, sa čijih se programa ne skida. 

“Zauzet silnim medijskim aktivnostima, u pokušaju da crkvene proteste veže za svoj lik i djelo, a ponajviše za svoj Demokratski front, Mandić juče nije ni za Vulina imao vremena. Iako je bilo za očekivati da će pokazati zahvalnost, ako ništa drugo bar zbog one spomen medalje za podvige sa kraja prošlog vijeka”, poručuju iz Odbora DPS-a Glavnog grada.

Očigledno je, kako navode iz DPS-a, da Mandić ima važnija posla.

“Osim što, na svojoj beogradskoj medijskoj turneji, namjerno pogrešno tumači Zakon o slobodi vjeroispovjesti, on ne preskače svaki put da spomene zasluge Demokratskog fronta za početak protesta. Na taj način poručuje crkvi da je upravo Front taj koji je inicirao pobunu”, kažu iz OO DPS Podgorica.

Kažu da je Mandića nedavno Episkopski savjet opomenuo da ne politizuje proteste.

Ističu da Mandić upravo u najnovijem medijskom uratku, otkriva novu strategiju DF.

“Tom strategijom, kojom bi se ucijenila i paralisala država, a život u Podgorici postao nemoguć. DF koji sebe očigledno vidi kao političko krilo crkvenih protesta to sugeriše Mitropoliji da oroči litije, a da ih u kasnijoj fazi transformiše u šatorsko crkveno naselje”, poručuju iz podgoričkog DPS-a.

Podsjećaju da je na pitanje novinara šta poslije datuma do kojeg čekaju ukidanje Zakona, Mandić kaže da se nakon toga treba okupiti u Podgorici i ostati tu, dok se ne povuče zakon.

“Praktično, da se ponovi, jesen 2015. koju pamtimo po jurišu na Skupštinu i po tome da je komandant jurišne vojske, vrijeme najžešćih borbi ispred parlamenta, nasrtaja na policiju i crnogorske institucije, proveo u Kristalu, dovršavajući koljenicu”, zaključuje se u saopštenju podgoričkog DPS-a.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Bajden se okliznuo i završio kod doktora

Kako prenosi "Ej Bi Si njuz", očekuje se da ga uskoro pregleda ortoped.

CIK: Novi gradonačelnik u Sjevernoj Mitrovici Milan Radojević

Milan Radojević, iz Srpske liste, dobio je 89 odsto glasova. Daka je rekla da se izborni proces...

Nigerija: U stravičnom napadu ubijeno najmanje 110 civila

Masakr se dogodio u subotu u selu Košobe i drugim ruralnim zajednicama u blizini glavnog grada države...

(VIDEO) Novinarka Happy TV: Iz Podgorice protjeran ambasador Srbije...

Kako se čuje na snimku koji se pojavio na Tviteru, novinarka kaže da je iz Podgorice protjeran...

(VIDEO) Hiljade ljudi evakuisano nakon erupcije vulkana u Indoneziji

Kako navode mediji u Indoneziji, nakon eksplozije, vulkan je izbacio velike količine prašine i dima četiri kilometra...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare