Odbor o kontrolnom saslušanju u vezi navoda Europola

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu trebalo bi danas da donese odluku o kontrolnom saslušanju u vezi sa navodima Europola da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kriminalnog klana Kavač.

U sazivu sjednice navodi se da je predviđeno da se saslušaju premijer Dritan Abazović, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Uprava policije saopštila je da će, povodom teksta portala Libertas da su Lazović i Milović članovi kriminalnog klana Kavač, javnost biti detaljno obaviještena po okončanju policijsko-tužilačke aktivnosti.

U zaključcima u dokumentu Europola, u koji je Libertas imao uvid, navodi se da su “Lazović i Milović članovi kriminalnog klana Kavač i da bi istraga usmjerena na njih trebalo bi da bude prioritet crnogorske policije”.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine.

Kako se navodi, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dvije državne institucije pozvali na odgovornost.

“Aktivni policijski službenici, Lazović i Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju”, piše u dokumentu.

Navodi se da su Lazović i Milović bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana.

“U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina“, piše u dokumentu Europola.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

Počela 10. sjednica Vlade: Produžena akciza za gorivo

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare