test

Odbor o kontrolnom saslušanju u vezi navoda Europola

Standard

06/05/2022

07:22

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu trebalo bi danas da donese odluku o kontrolnom saslušanju u vezi sa navodima Europola da su službenici policije Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kriminalnog klana Kavač.



U sazivu sjednice navodi se da je predviđeno da se saslušaju premijer Dritan Abazović, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović i šef Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Uprava policije saopštila je da će, povodom teksta portala Libertas da su Lazović i Milović članovi kriminalnog klana Kavač, javnost biti detaljno obaviještena po okončanju policijsko-tužilačke aktivnosti.

U zaključcima u dokumentu Europola, u koji je Libertas imao uvid, navodi se da su “Lazović i Milović članovi kriminalnog klana Kavač i da bi istraga usmjerena na njih trebalo bi da bude prioritet crnogorske policije”.

Taj dokument, sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom, Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine.

Kako se navodi, nije poznato da su Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce, iz te dvije državne institucije pozvali na odgovornost.

“Aktivni policijski službenici, Lazović i Milović, članovi su kavačkog klana, uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju”, piše u dokumentu.

Navodi se da su Lazović i Milović bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana.

“U isto vrijeme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Milović posjeduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona eura zarađenih upravo švercom kokaina“, piše u dokumentu Europola.

Ostavite komentar

Komentari (0)