Perović: Adžić i Bešović da snose potpunu odgovornost zbog odbijanja pomoći Hrvatske

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić i direktor diretorata za vanredne situacije u MUP-u Miodrag Bešović snose punu odgovornost zbog odbijanja da prihvate pomoć koju je Hrvatska ponudila Crnoj Gori na gašenju požara koji su prije 20-ak dana zadesili dio crnogorskog primorja, čime je pričinjena značajna materijalna šteta, poručio je član Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Jovo Perović.

Kako je naveo, crnogorska javnost je danas dobila potvrdu i iz ministarstva odbrane Hrvatske da je avion za gašenje požara na crnogorskom primorju 11. avgusta ove godine bio upućen od strane hrvatskih vlasti, a da je ta pomoć naknadno odbijena od strane nadležnih u Crnoj Gori.

“Javnost je prije 20 dana bila upoznata sa dogovorom ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i njegovog hrvatskog kolege o upućivanju aviona za gašenje požara u Crnoj Gori. Hrvatski partneri iskazali su jasnu spremnost da pomognu, i pored toga što je tih dana i hrvatsko primorje bilo izloženo požarima”, dodao je on.

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske je, kako navodi, zvanično saopštilo da je “avion bio upućen ali je sa nadležne adrese u Crnoj Gori pomoć odbijena”.

“Svjedoci smo bili tih dana raznih zlonamjernih i neistinitih informacija kojima je bio preplavljen medijski prostor u Crnoj Gori kako bi se dezinformisala javnost i neistinama o navodnom uskraćivanju dogovorene podrške Republike Hrvatske kompromitovali određeni politički akteri i stvorila zabuna u javnosti. Malo je reći koliko je bilo degutantno uvlačiti politiku u cijeli ovaj slučaj, kada se dio crnogorskog primorja suočavao sa požarima koji su prijetili da ugroze živote i imovinu nekih naših građana. I još degutantnije plasirati neistine ili poluistine o svemu ovome”, istakao je Perović.

Ukazao je na važnost današnje potvrde hrvatskog ministarstva.

“Zato je važna današnja potvrda ministarstva odbrane Republike Hrvatske kako bi javnost do kraja bila informisana o onome što je istina u cijeloj ovoj priči. Neka crnogorska javnost sudi na bazi jasnih činjenica o ponašanju različitih aktera, medija ali prije svega o odgovornosti onih koji su zbog politike bil spremni da rizikuju bezjednost naših građana i njihovu imovinu”, zaključio je Perović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spajić: Nedjelja ključan dan, glasajmo za svjetliju budućnost Crne...

On je pozvao građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za kandidata PES-a Jakova Milatovića.

Kovač: Kvona traže Južna Koreja i SAD

Kovač je, na konferenciji za novinare, rekao da su Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni na aerodromu...

Salams Connect je najbolje ocijenjena aplikacija za upoznavanje među...

Kako navode na svojoj web stranici, aplikacija je posvećena međusobnom povezivanju naprednih, pametnih, zabavnih i zanimljivih muslimana.

Podgoričanin optužen da je gorivo platio falsifikovanim novcem

Kako je predstavljeno optužnicom, on je 07. febrara 2023. godine, oko 00.20 časova, na benziskoj pumpi „Eko“...

Dukaj: Težimo profesionalnoj, transparentnoj i otvorenoj javnoj upravi

Sastanak je, kako je saopšteno iz tog resora, bio prilika da sa tradicionalnim međunarodnim partnerima i predstavnicima...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
DOCLEA
DOCLEA
01/09/2022•12:21 12:21

BEZ ZADRŠKE,POD HITNO KRIVIČNE PRIJAVE.SVE OSTALO BI BILI TRULI KOMPROMISI.ĐE STE GRAĐANSKE DRŽAVOVORNE PARTIJE I POKRETI I VAŠI KOORDINATORI.