Izvor:Dan

Perović: Ne vjerujem u postojanje plave torbe

Izlazak na izbore na jesen, pod ovim uslovima, koji su mnogo gori nego 2016. godine, biće sramota za svaku opozicionu partiju, i ne samo da će rasti pritisak građana na ulici nakon toga, već će rasti i pritisak od strane međunarodne zajednice, kazao je Džemal Perović, jedan od lidera nekadašnjeg pokreta Odupri se, prenosi Dan.

Gostujući u emisiji Načisto, a uoči današnjeg sastanka na koji je pozvao svih 39 potpisnika Sporazuma za budućnost, on je kazao da na sastanku očekuje i Demokratski front (DF), koji se već izjasnio da neće doći jer ih više ne smatraju partnerima, i Socijaldemokratsku partiju (SDP) i Ujedinjenu Crnu Goru, koje do sinoć nisu odgovorile na poziv.

Perović je kazao da svoje očekivanje da će se svi pojaviti na sastanku temelji na činjenici da svi potpisnici imaju moralnu obavezu da opravdaju potpis koji su stavili na sporazum jer su to dužni građanima, a ne nijednom pojedincu ili pokretu.

[irp]

Smatra da uslova za fer izbore nema, kao ni vremena za izmjenu izbornog zakonodavstva, i da bi svaki izlazak na takve izbore bio davanje legitimiteta korumpiranom režimu, protiv koga se svi i bore.

“Ključno za sve partije u tom sporazumu od početka je bio član koji kaže da nema izlaska na izbore pod ovakvim uslovima gdje se izbori kradu, gdje koverta o kojoj postoji snimak simbolizuje da ovaj režim vlada na kovertama i da su institucije sistema zarobljene, da ovdje nema vladavine prava, da se ovdje vlada diskriminacijom i podjelama već trideset godina… Svako je potpis stavio svojom voljom i zato taj sporazum ima moralnu težinu. Ukoliko neće da ga ispune, građani će to prepoznati i oni će i suditi o tome. Zbog tog obećanja građanima, vjerujem da postoji mogućnost da se na taj naš brod ukrcaju i oni koji nisu odgovorili na poziv DF, SDP i Ujedinjena”, kazao je Perović.

Kako je istakao, valjda su svi svjesni da samo pomirena opozicija može da smijeni vlast i da to ne može da uradi nijedan pojedinac.

Ne vjerujem u postojanje “plave torbe”

Vlasnik Atlas grupe Duško Knežević izjavio je juče da je pokret Odupri se kukavičje jaje DPS-a i da Džemal Perović radi za režim, kome je plan da razbiju opoziciju pred izbore.

Perović nije želio da komentariše Kneževićeve izjave. On je kazao da ne vjeruje da snimak o “plavoj torbi” postoji.

“Mislim da „plava torba” ne postoji i zato se on služi sad time što blati mene, ali to je sada najmanje bitno. Bitno je da vjerujem da se protesti ponovo mogu pokrenuti i da mogu biti i masovniji. Ipak, uvjeren sam da okidač za naredne proteste ne može biti nikakva „plava torba”, već će okidač biti odluka opozicije da izađe na izbore. Jer, ako bi oni to uradili, građani bi to vidjeli kao izdaju i bili bi na ulici sigurno”, uvjeren je Perović.

Poručio je da nikakav novi sporazum ne dolazi u obzir, a ukoliko većina prekrši svoj potpis dat pred građanima, napraviće kampanju, u koju će se i međunarodna zajednica uključiti mnogo ozbiljnije nego do sad, koja će srušiti crnogorski režim.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Radovanović: Na protestu da se nose maske, sjedi na...

“Volio bih kad bi što dalje mogao da se čuje sledeći savjet: Poštujem opravdani gnjev građana Srbije,...

“ŽENE ZAUZET JE”: Bilder sa protesta u Beogradu postao...

Nemanja Milenović nije ni slutio da će dobiti preko noći ogroman broj obožavateljki i obožavalaca kada je usred...

Najteža noć za Novi Pazar: Preminulo 10 kovid pacijenata

Kako je naveo, riječ je o pacijentima starije životne dobi i naglasio da nijedna mlađa osoba nije...

Novi broj časopisa Komuna posvećen Narodnom muzeju Crne Gore

U uvodnom tekstu pod naslovom “Identitet ovjenčan glasom tišine”, direktorica Narodnog muzeja, dr Anastazija Miranović je istakla...

U Americi za dan 65.500 zaraženih koronavirusom

Prema podacima koji su prikupljeni do 20.30 u četvrtak, to je nov rekord u broju zaraženih.

NAJČITANIJE

UPRKOS MJERAMA NKT-A: Iz Beograda za Crnu Goru za...

Ukoliko ste u prilici da sebi priuštite taj luksuz, onda za vas ne važe mjere Nacionalnog...

Mrzim ovaj svijet u kojem muškarci oblače svoje žene...

Prenosimo dio govora Kijanu Rivsa koji je oduševio cio svijet: "Mrzim svijet u kojem muškarci...

Đurišić najavio tužbu protiv MUP-a: Nisam kriminalac, brat mi...

Ranko Crni Đurišić, kojem je prije dva dana oduzet žuti "Hamer", najavio je za Standard da će sjutra podnijeti...

Korona virus se možda prenosi vazduhom, ali ne baš...

Kada se pomene prenošenje korona virusa vazduhom, mnogi pomisle da je dovoljno proći pored zaraženog i da...

Srpski istoričar upozorio Amfilohija na Perovića: Počela igra prestola...

U tekstu: “Sumorne nacionalne slutnje”, Anđelković podsjeća na riječi Perovića, od 12. juna ove godine kada je...

Komentari

avatar