PKSCG: Ministarko, kad ste puštili narod da se bori sam za biološki opstanak, baš nas briga više za vaše šuplje mjere!

Iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore reagovali su na saopštenje Ministarstva zdravlja da Demokratska partija socijalista u Nikšiću, gdje je organizovan spontani skup kako bi pokazali crnogorsko lice tog grada, svjesno krši mjere propisane za borbu protiv koronavirusa, te upitali s kojim pravom iz tog resora oni ''prozivaju'' ikoga za katastrofalnu epidemiološku situaciju u Nikšiću.

To je, kako su tvrdi, “Ministarstvo zdravlja koje u Domu zdravlja u Nikšiću nema ni longacefa kojim se liječe upale pluća, a koje građani kupuju u obližnjim apotekama po 4,3 eura za dvije ampule, od potrebnih bar 25, a kojih nema jer to Ministarstvo nije sprovelo procedure nabavke ljekova”.

“Ministarstvo zdravlja koje nije obezbijedilo vakcine? Ministarstvo zdravlja koje drži otvorene granice pa se kroz Nikšić više ne može ni prolaziti normalno od auta raznih tablica? Ministarstvo zdravlja koje nije u stanju da organizuje primarnu zdravstvenu zaštitu? Ministarstvo zdravlja koje danas ne vidi Dakinu kolonu kroz grad i seoska područja? Bečićeve pulene što stalno nešto nude građanima da izvlače iz onih kutija sa narandžinom slikom? Đecu koje ovi iz budućnosti izvode u grupama svaki dan na trgove i ulice?”, upitali su iz PKSCG. 

Ministarku tog resora, kako su naveli, “bole crvene i zelene zastave toliko da zloupotrebljava” poziciju na kojoj je, “proglašavajući spontani crnogorski skup ‘budućim žarištem’ epidemije, dok vjerovatno ove druge skupove sa srpskim zastavama ‘čistilištem'”.

“E pa ministarko, kad ste puštili narod da se bori sam za biološki opstanak, baš nas briga više za vaše šuplje mjere! Niti nas je ko zvao, niti organizovao, no nam pamet popiste više sa vašim srbovanjem i narikanjem. A čuvamo se sami, koliko znamo i umijemo. Svi ćemo nekako preteći do 14. marta, da zaokružimo crnogorsku opciju, koja će vas kao vjetar sa Trebjese i Vojnika oduvati za zdravlje i spas naše mile Crne Gore”, poručili su iz PKSCG.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radost djece zbog pitke vode u regijama Bamak i...

Pitkoj vodi obradovali su se svi stanovnici u regijama Bamak i Segou, ali su to najviše pokazala...

Optužnica protiv Aleksića na čekanju: Sjutra novi svjedoci

Prošle nedelje je trebalo da bude podignuta optužnica protiv Aleksića, međutim, planove tužilaštva „poremetili“ su novi svjedoci...

Abazović: Ne znam zašto se protestovalo, niko u vlasti...

“Odgovorno stojim iza toga i mislim da su ljudi koji su izašli na ulice imali drugi motiv...

Milojević prezadovoljan: Odigrali smo odlično

“Plavi” su ubjedljivo nadigrali Igokeu u “Morači”. “Odigrali smo odličnu utakmicu, sve smo kontrolisali...

Formula 5:1 za dugovječan brak

Stručnjaci kažu da parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, koji su ljubazni i nježni jedno prema...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare