Popović: Bar je opština u kojoj su realizacije projekata i uređenje prostora vidljivi na svakom koraku

Dok u pojedinim primorskim opštinama, Budvi, Tivtu, Kotoru, traje blokada opštinskog aparata, potpuni haos i nerad, koaliciona prepucavanja i nepotizam, nešto nalik stanju u Vladi Crne Gore, u Baru se uspješno i kontinuirano realizuju projekti u skladu sa Planom i programom uređenja prostora, poručio je odbornik Demokratske partije u Baru Jovan Popović.

” Lokalna vlast u Baru, na čelu sa DPS-om prošlu godinu je završila nizom aktivnosti na realizaciji infrastrukturnih projekata širom barske opštine. Sa takvom dobrom praksom je nastavljeno i u prvim danima januara”, kazao je on.

Foto: DPS

Popović je dodao da je nakon rekonstrukcije trotoarskih površina u centru grada, na više lokacija u gradu postavljena je i 61 nova klupa u cilju oplemenjivanja prostora, čineći ga funkcionalnijim i korisnijim za sve građane Bara.

”Pored uređenja parkovskih površina i pješačkih staza, u proteklim danima je završena potpuna rekonstrukcija dijela jedne od najprometnijih saobraćajnica u gradu, od mosta rijeke Željeznice do Doma zdravlja. U narednim danima očekuje se nastavak rekonstrukcije drugog dijela ove saobraćajnice do Luke Bar ”, kazao je on.

Popović je poručio da činjenica da Vlada Crne Gore diskriminiše Opštinu Bar i izdvaja minimalna sredstva za realizaciju kapitalnih projekata, neće usporiti razvoj, jer lokalna samouprava posvećeno i uporno radi na unaprijeđenju te opštine.

”Iznosi Kapitalnog budžeta Opštine Bar se povećavaju iz godine u godinu. Tako je iznos opredijeljen za 2022. godinu, pet puta veći od onog koji je opredijelila Vlada i čini 42% ukupnog Budžeta Opštine Bar, odnosno 10.5 miliona eura”, kazao je on i dodao da će taj iznos će biti investiran u lokalnu infrastrukturu.

Ako uzemo u obzir činjenicu da je ostvarenje Budžeta Opštine Bar u 2021. godini iznosilo preko 100 odsto, Popović ocjenjuje da nema sumnje da će i 2022. godina biti upamćena po radovima i investicijama na svakom koraku barske opštine i da će Bar spremno dočekati ljetnju turističku sezonu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Spomenik Mirzi Delibašiću biće otkriven 31. maja ispred KSC...

Medijima će se ovom prilikom obratiti načelnik Opštine Centar Srđan Mandić, ministar kulture i sporta KS Samir...

Sjutra kiša

Ponegdje su moguće i kratkotrajne vremenske nepogode praćene gradom. Kako je saopšteno iz Zavoda...

Đoković: Volio bih da se vratim u Australiju, ne...

Slijedi potencijalno komplikovan meč sa Dijegom Švarcmanom. „Dijego je jedan od najbržih igrača na...

Kovačević: Opština Nikšić donirala 11.000 eura za rekonstrukciju Specijalne...

Kovačević se, kako je saopšteno, zahvalio na priznanju i istakao da mu je zdravlje građana na prvom...

Konatar: Ekonomski gledano Otvoreni Balkan je dobra inicijativa

Crna Gora mora da obrati posebnu pažnju na razvoj energetike i poljoprivrede jer to može da bude...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare