POSLANICI U ŽUSTROJ RASPRAVI: Papović prozvao vlast za kleronacionalizam, Martinović, Jelušić i Bulajić oštro reagovali

Na današnjoj sjednici Skupštine došlo je do žustre rasprave između poslanika DPS, URA, DF i Demokrata.

Poslanik DPS-a Dragutin Papović u sklopu poslaničkog pitanja kazao je ministarki Vesni Bratić da je direktorica Narodnog muzeja Crne Gore Anastasija Miranović smijenjena zbog nacionalnih motiva.

On je rekao da je paradoks da Bratić brine o mauzoleju tako što se zalaže za rušenje mauzoleja na Lovćenu, odnosno da ga treba pomjeriti ili srušiti.

”To je ono što je ova apsurdna situacija, ova naopaka vlada, anticivilizacijska vlada proizvela. Tu nijesti krivi Vi gospođo Bratić, pa ni Demokratski front, pa ni Demokrate.. jer je to ideologija koju oni i vi zajedno baštinite. Dakle ta kleronacionalistička, četnička ideologija. Kriva je URA koja vam je to omogućila”, poručio je Papović ministarki Vesni Bratić.

Na njegovo izlaganje reagovao je potpredsjednik Skupštine iz redova DF Strahinja Bulajić.

”Klerofašistička ideologija. Ja sam pripadnik Demokratskog fronta, ne vidim sebe u klerofašizmu. To je za nekoga uvreda. Molim vas da ne koristimo baš takve riječi”, rekao je Bulajić.

Zatim se javila poslanica GP URA Božena Jelušić i kazala da se ovakva pitanja i odgovori ne smiju koristiti za obračun, te zamolila Papović da se suzdrži od te vrste pominjanja, a da takva pitanja direktno delegira njenoj partiji.

Papović je odgovorio Bulajiću da kada kaže da je DF, između ostalog i kleronacionalistička struktura, “to je politički stav, kao što je DPS-u više puta prepisivan isti epitet”.

Proceduralno se za riječ javio poslanik Demokrata Vladimir Martinović i kazao da ”oni koji predstavljaju pećinski nacionalizam i koji su svađali narod”, nemaju pravo da u visokom domu se obraćaju ”uvredljivim izjavama bilo kome posebno ne Demokratama koje su građanska partija”.

”Bilo koji poslanik iz većine ukoliko odluči da podrži inicijativu koju je podnijela opozicija, taj neko se prodao i taj neko radi ono što je radio Darko Pajović”, rekao je Martinović, a potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić ga je upozorio da izlazi iz proceduralne reakcije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Brajović čestitao rukometašima i Kovinić

“Danas su naša srca Danka Kovinić i rukometni lavovi ispunili srećom. Način na koji predstavljaju Crnu Goru,...

Građanska akcija Feniks: Dosta je uhođenja, građani da u...

Tvrde da su "u saznanju da okupirana Agencija za nacionalnu bezbjednost masovno prikuplja, obrađuje i procjenjuje podatke...

LP Krivokapiću: Što mrči kad kovati nećeš? Neće proći...

 "Ne budite više onaj kojeg se narod stidi nego barem kao čovjek od integriteta i vjernik budite...

Napadnut novinar RTCG na protestu u Nikšiću

Doknića je varbalno napao, kako prenosi RTCG, a potom i počupao, njemu nepoznati muškarac.

MPNKS: Igranje izbornom voljom većine građana skupo košta, istorija...

"Igranje izbornom voljom većine građana košta skupo one koji to pokušaju. Istorija nas uči da se izdaja...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare