Izvor:AntenaM

Prevarantska bravura GP URA

Raznih sam se, danas, naslušao tumačenja motiva kojim su se rukovodili iz GP URA prilikom podnošenja zahtjeva za ocjenu ustavnosti čl. 12 Zakona o vjerskim zajednicama a motiv je, siguran sam - oprostite mi na samouvjerenosti, samo jedan, piše Ahmed Avlijani.

Onaj koji je, i inače, ključni motiv u odnosu URA – GRAĐANI i zove se – prevariti građane da URA “neće dati” građansku i nezavisnu Crnu Goru i uzeti što više funkcija od kojih se pomoću naivnih građana lako živi na račun svih građana.

To je, zapravo, spiritus movens ove političke grupacije kojoj se može zamjeriti mnogo toga ali ne i fokusiranost na cilj i uspješnost politikantske manipulacije ljudskim osjećanjima i njihovim pojedinačnim nedaćama dok se krčmi i gasi država.

Ono što je svojevrsno priznanje umijeću manipulacije ovog kvazigrađanskog pokreta je da oni glasovima isključivo siverenistički i građanski opredijeljenih građana ruše nezavsinu Crnu Goru obesmišljavanjem njene nezavisnosti i ruše njen građanski koncept davanjem podrške nacinalistima velikosroskog i klerofašističkog ideološkog fundamenta.

Tako su, do duše sve javno, Crno na bijelo, obećali da će zaštiti sekularnu i građansku Crnu Goru pa su je izdali sastavljajući u manastiru, pod peternalističkim nadzorom vladike Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori i to baš onoga koji otvoreno niječe etnički identitet Crnogoraca, monovjersku i monoetničku Vladu kojoj, kaže im predsjednik, ne prebrojavaju krvna zrnca ali su ona, gle slučajnosti, sve velikosrpska.

Zatim su, pored obećanja da će biti brana velikosrpskom uticaju, prodali kompletno sakralno kulturno istorijsko nasleđe Crne Gore i Crnogoraca pa sada tvrdnje velikosroskih kvaziistoričara dobijaju svoju lažnu težinu kojom obmanjuju sebe i laičku a ponekad, umješnošću laganja i istrajnošću u njemu, i stručnu javnost da je Crna Gora druga srpska država i da su u njoj oduvijek, do Tita i komunizma koji su izmislili Crnogorce, živjeli samo Srbi.

U vlast su ušli sa obećanjem da neće biti revanšizma i da je svaki građanin jednak a sada mirno učestvuju u etničkom čišćenju državnih institucija i preduzeća u kojima, do duše bez biohemijsko-laboratorijskih provjera ali sa nepojmljivom odokativnom preciznošću, ostaju ili u koje ulaze samo oni “velikosrpskih krvnih zrnaca”.

Preuzeli su, da bi zaštitili Crnu Goru i njenu nezavisnost od homogenističkih i ekspanzionističkih aspiracija iz Srbije, kompletan bezbjednosno-odbrambeni sistem koji su zatim “na tacni” poslužili velikosrpskim i ruskim obavještajnim službama i interesima.

Obećali su da će državu voditi stručni ljudi pa sada bez imalo griže savjesti posmatraju desetine i stotine umrlih od korona virusa zbog neadekvatnog i politikantskog upravljanja korona krizom i politizacije procesa imunizacije i nabavke vakcina.

Pristali su da ćutnjom, opravdavanjem i odobravanjem učestvuju u očiglednom i sramnom dovođenje u opasnost života i zdravlja građana Crne Gore dok se čeka da se udijeli koja vakcina sa poželjne političke adrese u adekvatnom političkom trenutku.

Mašući parolama antifašizma dozvoljavaju otvorenu, grubu i agresivnu fašizaciju društva na koju i pored toga što “kontrolišu” bezbjednosni sistem niko ozbiljno ne reaguje pa su napadi na druge i drugačije tek još jedna informacija na portalima medija propraćena već uobičajenim “to je djelo ANB-a”, pri čemu zaboravljaju da su ANB preuzeli još prije četiri mjeseca.

Nebrojano je još prevara kojom iz GP URA varaju građane, među kojima je najpoznatija hapšenje “krupnih riba” za sitna djela koja im se ne mogu dokazati.

Samo u kontekstu političke prevare i manipulacije, izdaje države i njenih interesa i izdaje i prevare glasača treba posmatrati i Božanu Jelušić, njeno podizanje ruke za izmjenu Zakona o vjerskim zajednicama i njenu inicijativu za ocjenu ustavnosti čl. 12 ovog Zakona o vjerskim zajednicama.

Sa potpunom sigurnošću mogu reći da bi baš ona, Božana, i cipcijela URA sa njom, ako bi Ustavni sud “oborio” ovaj zakon a tom odlukom nezadovoljni DF,  Vlada ili bilo koja grupa poslanika inicirala usvajanje kakve pravne vratolomije za smjenu sudija Ustavnog suda, podigla za to obje ruke i, naravno, našla za sebe neko nesuvislo obrazloženje.

U međuvremenu sve više funkcionera GP URA uživa u blagodetima koje im pružaju državne funkcije, proširujući te blagodeti i kvalitativno i kvantitativno u odnosu na bivšu vlast koja ih je takođe obilato koristila, dok Dritan krstari crnogorskim (ili srpskim, zar nije to isto) drumovima pod policijskom pratnjom sa plavo crvenim svjetlima i prodornim sirenama uživajući u slavi iza tamnih stakala skupocjene i snažne limuzine u koju je 7. decembra prošle godine, popodne, ušao nakon što je istog dana, ujutru, na posao došao taksijem.
Po prevarnom jutru lako je bilo naslutiti dan, rekli bi ljubitelji starih, dobrih poslovica.

Ostaje nejasno još samo kako Dritan rješava problem sa đevojkama koje ga iza tamnih stakala ne mogu vidjeti.
Ili je možda i to bila prevara a Dritan đevojke ni ne voli?
Ko će ga znati!

Helem, prevara, izdaja, uhljebljenje, politička naivnost i diletantnost su ključne determinante GP URA i njenog zajapurenog frontmena zastatjele demagoške škole dok grupacija koja iz njih stoji ima jasne lukrativne ciljeve i filozofiju “cilj opravdava sredstvo” i svaki pogled na njih koji zanemaruje ova saznanja približava nas korak bliže grupi žrtava njihove prevarantske politke.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bilčik: Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put...

Promjena granica i razmjena teritorija je opasan put u eksplozvnu prošlost, ocijenio je Bilčik povodom navodnog non...

Šef kalabrijske mafije, koja je pretekla sicilijansku “Cosa Nostru”...

Izvor je potvrdio da Nikolino Grande Aracri, koji služi kaznu doživotnog zatvora zbog ubistva u zatvoru u...

OVA EVROPSKA država plaća 200 EURA PO OSOBI ako...

Oni koji odaberu smeštaj u hotelu s pet zvjezdica dobiće 100 eura po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima...

Adžić: Pad Vlade ako Krivokapić povuče predlog o smjeni...

On je u emisiji Argumenti, na Televiziji Crne Gore, kazao da bi, u ovom momentu, to bilo...

“DOBIĆEŠ SVE ŠTO POŽELIŠ: Kurc u centru skandala, pronađeno...

Nova afera trese austrijsku vladu, na čijem čelu je kancelar Sebastijan Kurc, nakon što su mediji došli do...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare