Puno prostora za razvoj dobrih odnosa CG i S. Arabije

Puno je prostora za razvoj dobrih odnosa između Crne Gore i Saudijske Arabije, a naročito u oblasti ekonomije i kulture, ocijenjeno je tokom susreta crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića i ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Podgorici Faisala Ghazija Hifzija.

Kako je saopšteno iz Kabineta Predsjednika, Đukanović se zahvalio ambasadoru na inicijativi za posjetu Crnoj Gori i susret, pozdravljajući proces intenziviranja političke komunikacije između dvije zemlje.

U tom kontekstu istakao je da je nedavna posjeta ministra turizma Saudijske Arabije Crnoj Gori, koja je uslijedila nakon inicijalnog razgovora prilikom predaje akreditiva ambasadora Hifzija, dragocjena za dinamiziranje saradnje, što se ohrabruje.

Ocijenio je da ima puno prostora za razvoj dobrih odnosa Crne Gore i Saudijske Arabije, naročito u oblasti ekonomije i kulture, imajući u vidu želju te zemlje za prisustvom na evropskom tržištu u čemu Crna Gora može biti važna stanica.

Predsjednik je, kako je saopšteno, kazao bi komunikaciju dvije zemlje trebalo olakšati potpisivanjem najvažnijih međudržavnih sporazuma, što će uz kulturnu razmjenu i dobra iskustva saradnje Crne Gore sa zemljama tog regiona, doprinijeti boljem razumijevanju i saradnji.

“Ambasador Hifzi je uz zahvalnost za prijem i dobrodošlicu prenio Predsjedniku pozdrave  saudijskog kralja Salmana i njegove čestitke povodom Dana državnosti uz želju za blagostanje i prosperitet crnogorskog naroda. Ambasador je uručio pismo kralja Saudijske Arabije o namjeri zemlje da bude domaćin svjetske izložbe (EXPO) 2030. u Rijadu pod nazivom ‘Prostor promjene’ Ambasador Saudijske Arabije je naglasio punu posvećenost razvijanju daljih odnosa između dva naroda i saradnje u obostranom interesu”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Niko u Crnoj Gori ne treba da nosi...

Abazović je istakao da, po njegovom sudu, niko u Crnoj Gori ne treba da nosi oružje, naglašavajući...

Đurović domaćin večere za članove Stalnog odbora Parlamentarne skupštine...

“Ovaj događaj predstavlja prvu parlamentarnu aktivnost u okviru predsjedavanja Crne Gore ovom regionalnom inicijativom, te su na...

Uprava za igre na sreću postaje samostalni organ

Iz Vlade su ocijenili da će to dovesti do unapređenja rada i rezultata institucijalnog okvira u toj...

Kosovska policija ušla u sjeverni dio Mitrovice

Cilj dolaska ovih jedinica je isključivo „zaštita etnički mješovitih djelova grada, a nakon više pritužbi Albanaca sa...

Plantažama milion i po iz tekuće budžetske rezerve

U Informaciji se navodi da je nevrijeme koje je 23. juna 2022. pogodilo Glavni grad i opštinu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare