Rađenović: Raskinuću koaliciju sa DPS-om jer je to “Judin zagrljaj”

Kandidat za predsjednika Liberalne partije (LP) Blažo Rađenović  kazao je da će ukoliko bude izabran  raskinuti koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) navodeći da je taj savez “Judin zagrljaj”.

 

On je rekao da LP treba principijalan i jasan put.

“Posao će bit težak samom kandidaturom protiv ovakve  pogubne politike DPS-a, jer LP u ovom momentu praktično ne postoji. Sa svojim timom ću se  izboriti za ono što iskonski pripada LP-u”, kazao je Rađenović “Vijestima”.

Na skupštini LP u nedjelju biraće se  novi predsjednik, a osim Rađenovića kandidovao se i aktuelni šef stranke Andrija Popović. Rađenović četiri  godine vodi budvanski odbor Liberalne partije, a  odmah nakon preuzimanja  funkcije predsjednika opštinskog odbora  zamrznuo je kolicione odnose sa DPS om. Tada je  povukao odbornika LP iz  lokalnog parlamenta,  da bi na minulim lokalnim izborima nastupio u  koaliciji sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Građanskim pokretom  URA.

Komentarišući rad aktuelnog vrha stranke,  Rađenović je kazao da se Liberalna partija već godinama nalazi u nezavidnom položaju.

“Pogotovo je to izraženo u zadnjoj godini od kada smo učestvovali na izborima tako što smo “gostovali” sa dva imena na listi DPS-a. Dobar dio članova Liberalne partije nije podržao takav koncept. Danas LP nema stabilno finansiranje zato što nije formalno bila u koaliciji. Takvo poniženje se nastavlja tako što naš poslanik nije samostalan u odlučivanju u parlamentu. Zbog takvog odnosa kredibilitet partije je doveden u pitanje i to se mora ispraviti”, smatra Rađenović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U izraelskim napadima za pet dana ubijeno 145 Palestinaca,...

Prema podacima Palestinskog društva Crvenog polumjeseca, 17 povrijeđenih ljudi ustrijeljeno je bojevom municijom, a osam gumenim mecima....

CNP: Komemoracija povodom smrti Zefa Bata Dedivanovića u utorak

Dedivanović je rođen 1939. godine u Zatrjepču kod Podgorice. Osnovnu školu završio je u Zmajevu (Vojvodina), a...

Ministarstvo zdravlja: Dato preko 140 hiljada doza vakcina

Tokom 15. maja dato je 2.889 doza, od kojih je 2.668 prvih i 211 drugih doza.

UP: Identifkovane osobe koje su uništavale sadnice u parku

"Uvidom u video snimak i preduzetim aktivnostima na terenu policija je došla do sumnje da su osobe...

DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru...

U suprotnom, kako navode pozivaju ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare