Izvor:MIna

Radovanić: NKT ćuti da li se izbori mogu održati

Crnoj Gori nema uslova za održavanje fer i demokratskih izbora, smatraju u Građanskom pokretu (GP) URA, navodeći da je zbog epidemije koronavirusa, očekivano da izlaznost bude manja, u odnosu na prethodne izbore.

Generalni sekretar te partije, Mileta Radovanić kazao je agenciji MINA da je, zbog svih dešavanja koja su prethodila izborima, nejasno kome će smanjena izlaznost ići u korist.

“Uslova za održavanje fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori nema. URA je više puta u proteklom periodu na to ukazivala i nudila svoja rješenja i predloge, kako bi poboljšali izborne uslove. Uzimajući sve okolnosti u obzir, za očekivati je da izlaznost bude manja u odnosu na ciklus prethodnih izbora”, kazao je Radovanić.

Prema njegovim riječima, u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) žele da se izbori održe po svaku cijenu, jer kako je naveo, znaju kakve će Crna Gora ekonomske posljedice imati na jesen.

“DPS je očigledno u problemima i ne može kao ranije tako lako motivisati svoje birače da izađu. Takođe, pritisci i ucjene više ne daju rezultate na kakve su navikli”, kazao je Radovanić.

On smatra da, situacija u kojoj se nalazi Crna Gora, nije nimalo bezazlena i da bi zdravlje građana trebalo da bude na prvom mjestu.

“Jedina smo partija koja je zatražila odlaganje parlamentarnih i lokalnih izbora”, kazao je Radovanić.

Prema njegovim riječima, zdravstvene mjere koje se odnose na organizaciju izbornog dana, nisu još donijete i to je, kako smatra, nedopustivo.

“Na mjesec dana od održavanja izbora Nacionalno koordinaciono tijelo (NKT) ćuti o tome da li se izbori mogu održati, može li se sprovesti izborna kampanja, organizovati izborni dan, da li će to ugroziti zdravlje stanovništva, i dovesti u pitanje legalitet izbora”, naveo je on.

Radovanić je kazao da se i ne zna ni na koji način će glasati ljudi koji budu zaraženi koronavirusom i oni koji se nalaze u samoizolaciji.

“Dileme su brojne, sa svim se značajno kasni i dolazimo u nepoznatu situaciju na tako malo dana do održavanja izbora. Zvuči apsurdno da jedno “ad hok” tijelo zapravo vodi državu. NKT je suspendovalo sve ostale institucije u državi čime su, zapravo, skinuli odgovornost sa DPS-a i njegovih čelnih ljudi”, kazao je Radovanić.

Radovanić je rekao da su trenutni uslovi za održavanje izborne kampanje nesvakidašnji i da će se većina kampanje voditi putem društvenih mreža.

“Važan faktor je i to da će kampanja biti veoma kratka. Digitalne platforme će biti glavna arena političke borbe i URA je u tom domenu jedna od najačih partija. Našu kampanju ćemo bazirati upravo na različitim digitalnim i modernim načinima komunikacije”, kazao je Radovanić.

On je rekao da je URA građanima ponudila platformu “Crno na bijelo”, na čijim bi se osnovama trebale desiti promjene u Crnoj Gori kako bi je sačuvali.

On je naveo da su vladavina prava, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, reforme ekonomskog, zdravstvenog i obrazovnog sistema kao i zašatita životne sredine, temelj i fokus oporavka Crne Gore.

“Jedina smo partija koja je odlučila da prioritet daje struci, gdje će oni koji su profesionalci u svojim oblastima, bez ikakvog političkog i partijskog upliva raditi na jačanju i razvoju navedenih vrijednosti i pirncipa”, zaključio je Radovanić.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Medicinsko osoblje KCCG-a primjenjuje mjere zaštite po svjetskim standardima

To je saopštio direktor KCCG-a, Jevto Eraković, nakon obilaska Interne klinike, sa intenzivnom i polu-intenzivnom jedinicom, gdje se liječe...

Osumnjičeni za ubistvo Stefana Šarovića: Nikola Ivović izručen Crnoj...

Ekstradicija Nikole Ivovića (30), državljanina Crne Gore iz Bosne i Hercegovine u našu državu realizovana je danas,...

Objavljen poziv za izbor dvoje sudija Ustavnog suda

 Za sudiju Ustavnog suda bira se osoba iz reda istaknutih pravnika koja ima najmanje 40 godina i...

Kreće kampanja Aktiviraj se za kulturu

''Ovaj datum obilježava se od 2000, kada je Generalna skupština Ujedinjenih nacija u...

Milošević: Ima stvari na kojima treba poraditi da bi...

„Još eventualno jednog ili dva igrača možemo očekivati“, kazao je sportski direktor Zvezdan...

NAJČITANIJE

ONI SU U KRVI DO KOLJENA I TU NEMA...

Dva naselja po kojima su dobila imena dva najveća mafijaška klana u Crnoj Gori koji su svoje...

Sanel Musić (21) ubijen u pucnjavi u Kvinsu, Elvis...

Prema izvorima iz policije, Musić je sjedio na mjestu vozača, a Lješnjanin stajao ispred vozila na uglu...

Španski biro Interpola još nije odgovorio na upit o...

Prema nezvaničnim informacijama, ovom Podgoričaninu, koji je blizak škaljaskoj kriminalnoj organizaciji, prije nekoliko dana se izgubio svaki...

Micev za Standard: Na more se može od ponedjeljka,...

Međutim kako je istakao i krajem naredne nedjelje biće promjenljivo vrijeme. Sjeverni vjetar obilježiće...

POSLOVNE VEZE: Dok farba Crnogorce, Mandić će da kreči...

U srpskim političkim krugovima se uveliko govori o svemoćnom Aleksandru Karlovčanu, visokom funkcioneru Srpske napredne stranke, čovjeku od...

Komentari

avatar