Rakočević: Predsjednik postupio u skladu sa Ustavom, i pored najave iz dopisa DF-a, potpisi nijesu dostavljeni

U cilju razjašnjenja špekulacija koje pokušavaju plasirati pojedini predstavnici partija nekada stare parlamentarne većine a sada famozne 'verbalne', član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević otklonio je sve sumnje i objasnio da Ustav jasno propisuje da predsjednik daje mandat nakon konsultacija sa političkim subjektima, saopšteno je iz DPS-a.

On je tokom svog jučerašnjeg izlaganja na vanrednom skupštinskom zasijedanju saopštio da politički subjekti, Demokratski front i ostali koji nijesu došli na konsultacije, nepoštujući time instituciju predsjednika, već tada nijesu imali pravo da dobiju uopšte mandat ali da je ipak predsjednik ostavio vremena do isteka roka da dostave potpise kad već nijesu došli na konsultacije.

“Nijeste dostavili potpise. Prema tome vama mandat uopšte ne pripada u skladu sa Ustavom i pride, a mogu ovdje sada odštampati u Klubu poslanika pa da vam donesem dokument, da vam donesem dokument gospodo koji su potpisali Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević. Dakle dostavili su predsjedniku države da neće doći na konsultacije ali da će na kraju eventualnih dogovora dostaviti potpise i time garantovati da mandatar ima većinu”, rekao je poslanik DPS-a.

Ponavljajući da potpisi nijesu dostavljeni, Rakočević je pojasnio da je nedolaskom na konsultacije pojedinim partijama tada već propalo njihovo pravo.

“Dobili ste priliku za potpise ali nijeste ih dostavili u roku i nemate pravo na mandat. To je jasno, to je potpuno jasno”, poručio je Rakočević.

On je pozvao predstavnike stare većine da zajednički izaberu sudije Ustavnog suda, te da upute inicijativu prema Ustavnom sudu za ocjenu ustavnosti.

“Pozivamo vas još jednom da skratimo mandat parlamentu, da idemo na izbore a prije toga izaberemo sudije Ustavnog suda i dogovorimo datum izbora i na taj način ćemo riješiti enigmu”, kazao je Rakočević na kraju.

On je zaključio da DPS-u apsolutno nije važno koliko će mandata imati jer se ta partija, kako je ocijenio, ne bori za mandate, nego za građane i za državu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

Đukanović: Neću raspustiti parlament, neustavno ponovo razmatrati predloženog mandatara

U ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike Đukanović je rekao da će nastaviti sa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare