test

SD: Napad tzv. “Molotovljevim koktelom” najvjerovatnije organizovan od strane vlasti

Standard

11/09/2021

13:15

Najnoviji snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama, a koji pokazuju prisustvo Dragana Ivanovića, 'junaka sa Košara' i prepoznatog srpskog nacionaliste, jasno govore u prilog tome da je ovaj događaj najvjerovatnije insceniran od strane vlasti kako bi se pokušalo naći opravdanje za zvjersko ponašanje pripadnika Uprave policije i maltretiranja i zasipanje mirnih protestanata na Cetinju ogromnim količinama šok bombi i suzavaca, saopšteno je iz SD-a.

“Na posljednjem snimku, koji dostavljamo medijima, vidi se Ivanović kako licu sa Molotovljevim koktelom sugeriše kuda da ide i šta da radi. Reklo bi se, baš u vrijeme kada je koktel bačen u pravcu policije. Nevjerovatno je da, pored svih video snimaka koji kruže društvenim mrežama, nadležni organi još uvijek nijesu priveli pravdi vinovnike ovog događaja. Sada je i više nego očigledno da i premijer Krivokapić, i potpredsjednik Vlade Abazović, i “odlazeći” ministar unutrašnjih poslova
Sekulović štite upravo one koje su oni angažovali kako bi im dali povod da mirne protestante na Cetinju zaspu gomilom suzavca, šok bombi i gumenih metaka”, poručile su Socijaldemokrate.

Iz ove stranke apeluju na nadležne da što prije sankcionišu vinovnike ovog događaja, a članove Vlade Crne Gore da, preuzimajući odgovornost za pokušaj guranja Crne Gore u građanski rat kako bi sačuvali svoje funkcije, koliko je danas podnesu ostavke, nakon čega bi se formirala tehnička Vlada koja će pripremiti vanredne parlamentarne izbore.

Ostavite komentar

Komentari (0)