SD: Nedostojno ustoličenje u krvi, stidi ga se čitava država

Čin ustoličenja sproveden na silu, sa suzama, mecima, oklopnim vozilima i bagerima je nedostojan! Nedostojan bilo koje vlade i vjerske zajednice. Nedostojan onih koji pričaju o pomirenjima i blagosti, a spremni su na sve, pa i da u inat sopstvenim građanima ustoličenje sprovedu u krvi, poručuju Socijaldemokrate.

” Danas smo na najbrutalniji način svjedočili činjenici da je ova vlada spremna na sve: da rani, ubije, satre, zapali, samo da bi održala klerofašistički karakter države koji uspostavljaja. Spremna da pogazi svaku evropsku vrijednoat za koju se deklarativno zalaže kad joj “dođe voda do poda””, navode oni.

Smatraju da ustoličenje gdje se budući mitropolit dovodi helikopterom i kordonom policajaca, pod pancirima i zaštitnom opremom sprovodi do mjesta ustoličenja nije dostojno, te ističu da su uvjereni da osim što ogroman dio građana revoltira, čini da se stidi i onaj dio građana koji ustoličenje podržava.

 ” Jer, ko bi čestit i bogougodan mogao da bude ponosan na prisilno, nevoljeno, neželjeno ustoličenje u sukobima i nemirima. Ko bi dostojan uopšte insistirao da se ustoliči na Cetinju, znajući šta će se desiti? Na kraju, nije ni važno ko je dostojan, a ko ne. Važno je da su na Vijeću za nacionalnu bezbjednost, premijer Krivokapić i potpredsjednik Abazović glasali ZA ustoličenje na Cetinju i time preuzeli odgovornost za sve što se danas desilo”, navode Socijaldemokrate.

Kazali su da je važno da će na kraju, svako pred zakonom, a potom i ljudima i istorijom, ponijeti odgovornost za svoje postupke u ovakvim momentima, kritičnim za jedno drušvo i državu.

 ” Državu koja će se oporaviti i opstati, za razliku od onih, od danas javno deklarisanih, čine sve da je ne bude” zaključili su u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Cetinje nema dileme: Otvoreni Balkan je za Crnu Goru...

Glavne poruke s transparenata bile: "Otvoreni Balkan je za Crnu Goru nova Ukrajina", "Abazović: nijesam čuo nijedan...

Kovač: Ohrabrivaćemo nadležne da rade na otkriću cjelokupne istine...

Ministarstvo pravde će, uprkos tome što nije represivni organ, ohrabrivati nadležne institucije da rade na otkriću cjelokupne...

Rakočević: U Crnoj Gori otvoren front protiv kriminala

RSE podsjeća da su od stupanja na dužnost novog Specijalnog državnog tužioca (SDT) Vladimira Novovića, u martu...

Abazović: Nemam saznanja da Pavićević radi za BIA

Ok mi je da neko od ministara ne želi da podrži neko od rješenja imenovanja na Vladi. 

“Po meni se ništa neće zvati” selektovan za program...

Od 94 prijavljena projekata debitantskih dugometražnih igranih filmova iz jugoistočne Evrope odabrano je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare