test

SDP i SD: Postoje informacije da bi i neki iz većine razgovarali o inicijativi za smjenu Olivere Injac

Standard

16/04/2024

11:48

Odbornici Socijaldemokratske partije i Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada saopštili su na današnjem pressu kako iz gradske uprave opet krše zakon, te da su ispunjeni uslovi za smjenu gradonačelnice Olivere Injac.

Odbornik Socijaldremokrata Miloš Mašković kazao je kako izvještaj o radu gradonačelnice i organa uprave za prošlu godinu nije dostavljen u skladu sa zakonskim rokovima, odnosno do marta ove godine.

“Provjerio sam prvog aprila sa sekretarom Skupštine Glavnog grada Milošem Giljenom, koji mi je potvrdio da taj materijal nije ni uvršten za narednu sjednicu”, rekao je on.

Mašković je podsjetio da, ako gradonačelnica u predviđenom roku ne dostavi izvještaj, slijedi njena smjena.

“Sa drugim odborničkim klubovima ću se konsultovati kako bismo pokrenuli proceduru njene smjene”, dodao je Mašković.

On navodi kako sve to dodatno govori o neažurnosti i nefunkcionalnosti lokalne uprave.

Upitan sa kim će pokrenuti razgovore o smjeni Olivere Injac, rekao je da će to biti i ostatak opozicije, ali i “određeni klubovi iz većine”.

“Postoje informacije da su o ovome spremni da razgovaraju i neki među njima”, poručio je on.

Budimir Mugoša iz SDP-a rekao je kako neusvajanje izvještaja automatski povlači i smjenu gradonačelnice.

“Koliko gradske vlasti ne funkcionišu, najbolje govori to da gradonačelnica već pet mjeseci nije predložila zamjenike”, dodao je Mugoša.

Koliko Injac, kako je rekao, ne drži konce u svojim rukama, govori i to što o radu organa i službi gradske uprave govori predsjednica Skupštine Jelena Borovinić-Bojović.

“Ukoliko nema većine za usvajanje izvještaj, onda očekujemo da Skupština sebi skrati mandat i da idemo na izbore. Ili, u krajnjoj liniji, da većina predloži novog gradonačelnika koji će obavljati posao u skladu sa zakonom”, zaključio je Mugoša.

Izvor: Portal Analitika
Izvor (naslovna fotografija):

Olivera Injac

Ostavite komentar

Komentari (0)