Spahić SDP: Ovaj brod je bio svetionik i baklja u onim mračnim vremenima Crne Gore.

Jedan od osnivača i poslanik Socijaldemokratske partije SDP u četiri skupštinska saziva Ervin Spahić kazao je da će toj stranci jedina vodilja biti interes Crne Gore i njenih građana.

“Jedan sam od onih koji su učestvovali u izgradnji i porinuću broda SDP u političke vode. Plovili smo nemirnim morima, šibali su nas vjetrovi i oluje ali smo hrabro pronosili slavu i čast Crne Gore širom svijeta. Ponosno se na ovom brodu vijorila zastava građanske Crne Gore kada su mnogi drugi mahali nekim drugim zastavama, kada su drugima bile male njene granice i atakovali na tuđe. Odoljeli smo svim ispitima i vremenskim nepogodama. Mijenjali su se mornari i kormilari, ali mi smo znali naš put i ništa nas nije moglo na tom putu zaustaviti”, kazao je Spahić.

On je poručio da će u SDP-u biti mjesta za sve, bez obrzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

“Crna Gora je nezavisna država, članica NATO- a na putu ka luci EU. Sa broda su bježali miševi, malodušni mornari i za šaku para mijenjali brodove. Sa obnovljenom i popunjenom posadom uz podršku starih morskih vukova ovaj brod SDP-a rušiće dogme i predrasude – jedina vodilja biće nam interes Crne Gore i njenih građana. Sa ovom posadom (poslaničkom listom SDP – JAKA CRNA GORA ) uz povoljan vjetar uspjeh je zagarantovan. Na ovom brodu bilo je i biće mjesta za sve. Nikada nismo pitali ni za vjersku niti nacionalnu pripadnost, pol, materijalni i socijalni status, stepen obrazovanja, godine starosti. Sve nas je okupljala ljubav prema Crnoj Gori koju nosimo u srcu za razliku od drugih koji je hoće u džepu”, istakao je Spahić.

On je dodao da je SDP bio svetionik i baklja “u onim mračnim vremenima, kada su vakat kaljali insani i kada smo, iako u malom broju, sačuvali obraz one čojske Crne Gore”.

“Razgonili smo mrak po Crnoj Gori, bili i ustaše, četnici, balije i šiptari, ali se nismo obazirali jer smo znali da smo na pravom putu. Hvala baklji (SDP) na svjetlosti i hvala svima onima koji ovu baklju drže uporno i strpljivo”, naglasio je Spahić.

On je rekao da nema Crne Gore bez SDP-a.

“Neki zlonamjerni pitaju gdje je stara garda SDP? Mi smo tu u SDP-u, podrška i vjetar u jedra onima koji su nas pratili i podržavali na našem putu svih ovih godina. Pokušavaju da nas prebrojavaju i po nacionalnoj osnovi, te koliko je kojih na listi, te na kojem je mjestu ko na poslaničkoj listi. Njima poručujemo – kad treba svi smo mi Bošnjaci, Crnogorci,Srbi, Albanci, Hrvati, nama to nije profesija jer smo prije svega ljudi. Stasala je nova generacija uz čiju pomoć ćemo osloboditi Crnu Goru od onih koji bi da je vrate u prošlost i od onih koji bi poharama da je unište. Kakvi bi mi bili roditelji kada bi se odrekli svoga čeda. Zato samo jako drugarice i drugovi! Za jaku Crnu Goru! Zajedno do pobjede dobra nad zlom”, poručio je Spahić.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Milošević: Ima stvari na kojima treba poraditi da bi...

„Još eventualno jednog ili dva igrača možemo očekivati“, kazao je sportski direktor Zvezdan...

Osumnjičenom za podmetanje požara pritvor do 30 dana

Podgorička policija identifikovala je i uhapsila Jankovića nedugo nakon izbijanja požara kod mosta...

Sastanak predstavnika MUP-a Crne Gore i OSCE-ODIHR

Kako su naveli iz MUP-a Crne Gore razgovarano je o nadležnostima MUP-a Crne Gore u implementaciji izbornih zakona.

Uzbuna u Barseloni, Mesijev otac stigao u Milano

Mnogi su ipak mišljenja da od toga nema ništa, no čini se da...

(VIDEO) Ovako izgleda brod Budva nakon udara

Brod “Budva” kompanije “Barska plovidba” oštećen je nakon što je u njega udario, u luci Harkort, u...

NAJČITANIJE

ONI SU U KRVI DO KOLJENA I TU NEMA...

Dva naselja po kojima su dobila imena dva najveća mafijaška klana u Crnoj Gori koji su svoje...

Španski biro Interpola još nije odgovorio na upit o...

Prema nezvaničnim informacijama, ovom Podgoričaninu, koji je blizak škaljaskoj kriminalnoj organizaciji, prije nekoliko dana se izgubio svaki...

Sanel Musić (21) ubijen u pucnjavi u Kvinsu, Elvis...

Prema izvorima iz policije, Musić je sjedio na mjestu vozača, a Lješnjanin stajao ispred vozila na uglu...

POSLOVNE VEZE: Dok farba Crnogorce, Mandić će da kreči...

U srpskim političkim krugovima se uveliko govori o svemoćnom Aleksandru Karlovčanu, visokom funkcioneru Srpske napredne stranke, čovjeku od...

Micev za Standard: Na more se može od ponedjeljka,...

Međutim kako je istakao i krajem naredne nedjelje biće promjenljivo vrijeme. Sjeverni vjetar obilježiće...

Komentari

avatar