Šta bi sa ekspertskom Vladom, kreči li Abazović krajnje desničarske koalicione partnere

Nakon posljednjih objava medija da bi lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić mogao biti novi premijer a lider koalicije "Mir je naša nacija" Aleksa Bečić predsjednik Skupštine, na društvenim mrežama je pokrenuta lavina komentara i glavno pitanje - šta bi sa ekspertskom Vladom?

Veliku pažnju izazvalo je i gostovanje Dritana Abazovića na Javnom servisu, u kojem je potvrdio da Zapad ne želi radikalne političare u Vladi, te da nema ništa protiv da Krivokapić bude premijer. Tu izjavu mnogi su doživjeli kao ponovno uplitanje SPC u politiku, odnosno rješavanje kadrovskih pitanja.

Politikolog Ljubomir Filipović na Fejsbuku navodi – kako smo od eksperstske vlade stigli do manjinske vlade DF i Demokrata podržane od strane URA?

“Osim što je Milo Đukanović sproveo genocid u Srebrenici i pružao utočište Karadžiću i Mladiću, što još da mu pripišemo da bi Dritan do kraja umirio savjest zbog koaliranja sa nosiocima ideologije koja bi ponovila sve ovo?

Podsjetiću vas na jednu tribinu od prošle godine, organizovanu u prostoru Srpske Kuće, gdje je bio i izborni štab koalicije Zdravka Krivokapića:

“Nakon što se prije pola godine Ratko Mladić telefonom uživo uključio u program beogradske Hepi televizije i izgovorio čuveno ,,Ljubi vas deda Ratko”, slična stvar desila se prije nekoliko dana u Podgorici.

Drugi osuđeni bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić uživo se telefonski uključio u tribinu o stvaranju Republike Srpske koja se održavala u Srpskoj kući. Na tribini je govorio njegov ratni saradnik, koji je odležao kaznu u Hagu, Momčilo Krajišnik, bivši predsjednik Skupštine Republike Srpske. On je rekao da je Karadžić najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske a njen prvi predsjednik potom preko telefona ponovio svoje ranije tvrdnje da se država i djeca rađaju u krvi. Mediji prenose i da je govor Karadžića prekidan aplauzima prisutnih na tribini a Krajišnik mu je na kraju poručio da “prestane tamo da se izležava i dođe ovamo jer imamo mnogo važnijih poslova”.” (Izvor: DW na srpskom”, navodi se u postu Filipovića.

Političar i politički analitičar iz BiH, Reuf Bajrović komentarisao je sinoćnje gostovanje lidera koalicije “Crno na bijelo” Dritana Abazovića, rekavši da je on jedan od najvećih revizionista koji su se ikada pretvarali da su liberalni.

“Ovo je krajnje sramotno krečenje njegovih krajnje desničarskih koalicionih partnera”, prokomentarisao je Bajrović uz objavu snimka iz emisije.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Đukanović će predložiti mandatara do 23. oktobra

"Predsjednik Crne Gore će, shodno Ustavom utvrđenim nedležnostima, obaviti predviđene procedure i predložiti mandatara za sastav vlade...

Pejanović: Mladi su značajan faktor u prevenciji nasilnog ekstremizma

“U Crnoj Gori je uspostavljen kvalitetan strateški, normativni i zakonodavni okvir za prevenciju i borbu sa nasilnim...

KCCG: Na liječenju 54 pacijenta, devet životno ugroženo

"Devet pacijenata je životno ugroženo od kojih je jedan intubiran i priključen na mehaničku ventilaciju, dok je...

CGO: Komisija za etički kodeks sudija da utvrdi odgovornost...

Kako je navela viša pravna savjetnica Snežana Kaluđerović, CGO je uputio inicijativu Komisiji povodom nedavnog obraćanja sudije...

Crna Gora i Ukrajina jačaju saradnju u domenu odbrane

Pešić je, ukazujući na dosadašnju saradnju dvije zemlje u domenu odbrane, kazao da je Ministarstvo odbrane spremno...

NAJČITANIJE

POGLED IZ BEOGRADA: “Poslije Mila gori od MILA”

Teško da bilo ko od "prosječnih" konzumenata svakakvih medijskih sadržaja i onih koji...

Blagota Mitrić o Bečićevom gafu: IZGLEDA DA JE, IPAK,...

Dragi gospodin bog, a da ko drugi, pa kad ovaj naslov pročitate iz...

DF IZGUBIO DOBIJENE IZBORE: Sada Crnom Gorom vlada 14...

Činjenica je da je Demokratski front od izbora koji su održani 30. avgusta, do juče, bio pod...

Đukanović: Nadam se da će u vremenu pred nama...

"Čestitam Dan rudara Crne Gore i Dan Rudnika uglja Pljevlja i izražavam duboko poštovanje za časnu rudarsku...

Osumnjičeni za prodaju droge: Evo ko su uhapšeni u...

Iz Uprave policije je saopšteno da su Službenici Centra bezbjednosti Podgorica u saradnji sa Posebnom jedinicom policije...

Komentari

avatar